Το μαύρο φόρεμα είναι το ένα ρούχο που κάθε γυναίκα πρέπει να έχει οπωσδήποτε στη ντουλάπα της. Το περίφημο LBD (Little Black Dress) είναι ένα φόρεμα «πασπαρτού» που με τα κατάλληλα αξεσουάρ μπορεί να φορεθεί από τις πιο casual μέχρι και τις πιο επίσημες περιστάσεις. Μπορεί να γίνει το πιο σέξι «όπλο» στη ντουλάπα σας και να τονίσει ιδανικά όλους τους σωματότυπους. Γενικά, μία γυναίκα πρέπει να ξέρει να φοράει το LBD καθώς ανέκαθεν αποτελούσε την επιτομή της θηλυκότητας και είναι το αγαπημένο κομμάτι κάθε στιλίστα και σχεδιαστή μόδας.

Το θέμα όμως είναι ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική. Το σώμα κάθε γυναίκας είναι τελείως διαφορετικό από αυτό των άλλων γυναικών. Με άλλα λόγια, όσο και να μοιάζει μία γυναίκα με κάποια άλλη, πάντα θα υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα την κάνουν να ξεχωρίζει. Το μαύρο φόρεμα είναι ίσως το πιο μοναδικό και προσωπικό ρούχο που μπορείτε να φορέσετε. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να φοράτε το ρούχο και να μη σας φοράει αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα που να ταιριάζει στο σώμα σας αλλά και σε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που σας κάνουν μοναδική. Αυτό όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Εδώ λοιπόν θα δούμε τον απόλυτο οδηγό για την επιλογή του σωστού μαύρου φορέματος για κάθε γυναίκα.

 

Για μια γυναίκα με αδύνατα χέρια

Η καλύτερη επιλογή για το δικό σας σωματότυπο είναι ένα φόρεμα με μανίκια τριών τετάρτων ή ένα φόρεμα με τιράντα αλλά συνδυασμένο με ένα σάλι. Αυτό που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε είναι να καλύψετε τα κόκαλα των ώμων σας τα οποία αν τα χέρια σας είναι πολύ αδύνατα, μπορεί να φαίνεται ότι προεξέχουν υπερβολικά.

 

Για μια γυναίκα με παχύ λαιμό

Όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν έναν μακρύ και λεπτό λαιμό, λίγες όμως είναι αυτές που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι' αυτό γιατί έχουν γεννηθεί έτσι. Αν λοιπόν ο λαιμός σας δεν θυμίζει και πολύ κύκνο και θα θέλατε να βελτιώσετε κάπως την εμφάνιση του, επιλέξτε ένα μαύρο φόρεμα με λαιμόκοψη τύπου "V". Έτσι όχι μόνο θα τραβήξετε τη προσοχή μακριά από το λαιμό σας αλλά και θα τον κάνετε να φαίνεται και πιο μακρύς.

 

Για μια γυναίκα που έχουν ώμους με μεγάλο φάρδος

Οι πολύ πλατιοί ώμοι είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό των γυναικών που ασχολούνται με το fitness ή που συμμετέχουν σε κάποιο άθλημα και ομολογουμένως δεν αποτελούν και το πιο θηλυκό χαρακτηριστικό. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε τους ώμους φαρδύς, πιο "μαζεμένους" και σέξι, η καλύτερη λύση είναι είτε ένα φόρεμα με λαιμόκοψη "V" είτε ένα με μεγάλη στρόγγυλη λαιμόκοψη. Τα φορέματα αυτού του τύπο εστιάζουν τη προσοχή στο κέντρο του στέρνου σας και όχι στους ώμους. Αν έχετε αυτό τον σωματότυπο, τότε θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε τα στράπλες φορέματα και τα φορέματα με πάρα πολύ λεπτά ραντάκια. Και οι δύο αυτοί τύποι φορεμάτων αποσκοπούν στον τονισμό των ώμων, οπότε και θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλετε.

 

Για μια γυναίκα με μεγάλο μπούστο

Το μεγάλο μπούστο σίγουρα είναι πολύ θηλυκό και είναι από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει ένας άνδρας σε μία γυναίκα. Αν έχετε όμως μεγάλο μπούστο, θα πρέπει πάντα να ισορροπείτε ανάμεσα στα ellegant και τα κακόγουστα ή και πρόστυχα looks. Με άλλα λόγια, το μεγάλο μπούστο είναι ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα αφού δημιουργεί πολλές δυσκολίες στο σωστό ντύσιμο. Η καλύτερη επιλογή για σας είναι τα φορέματα με τετράγωνη λαιμόκοψη και αυτά με λαιμό V. Τα φορέματα της πρώτης κατηγορίας τραβούν το βλέμμα προς τα πάνω και μακριά από το μπούστο και αυτά της δεύτερης προς τα κάτω. Προσοχή μόνο με τα φορέματα με λαιμό V γιατί αν η λαιμόκοψη είναι πολύ βαθιά τότε θα δείχνετε ΠΑΡΑ πολύ ντεκολτέ.

 

Για μια γυναίκα με μικρό στήθος

Μπορεί το μεγάλο στήθος να δημιουργεί προβλήματα, αλλά το μικρό έχει και αυτό τις στιλιστικές του ιδιαιτερότητες. Γενικά, το στήθος είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη θηλυκότητα, οπότε είναι καλό να τονίζεται κάπως σε κάποιες εμφανίσεις, αν λοιπόν το στήθος σας δεν είναι ιδιαίτερα πλούσιο, τότε καλό θα ήταν να μην το τονίσετε και πολύ. Τα αμάνικα φορέματα και αυτά με στρόγγυλο λαιμό θα τραβήξουν τη προσοχή στους ώμους σας και όχι στο μπούστο σας. Αν θέλετε να τονίσετε ακόμη περισσότερο τους ώμους σας, μπορείτε απλά να φορέσετε ένα μπολερό. Επίσης, ένα ενισχυμένο σουτιέν είναι μια καλή λύση για περισσότερο όγκο στο στήθος. Γενικά, δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος για μία γυναίκα με μικρό στήθος από το να προσπαθεί να τραβήξει τη προσοχή σε αυτό.