Τα ραντεβού είναι σίγουρα ξεχωριστές περιστάσεις. Ένας άνδρας θα πρέπει να ξέρει πολύ καλά ότι όταν διαλέγει τα ρούχα του δεν ντύνεται μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για την κοπέλα που θα συνοδεύει. Κακά τα ψέματα, το ντύσιμο μας λέει πάρα πολλά για μας και είναι αυτό που θα κάνει και την πρώτη εντύπωση. Ειδικά σε ένα πρώτο ραντεβού που οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ σημαντικές, το λάθος ντύσιμο μπορεί απλά να χαλάσει την βραδιά και να κάνει την κοπέλα που θα συναντήσετε να σχηματίσει μια πάρα πολύ αρνητική εικόνα. Όπως και με όλα τα πράγματα στη ζωή, το παν στο σωστό ντύσιμο για ραντεβού είναι η ισορροπία. Δεν είναι ανάγκη να ντύνεστε «στη πένα» για κάθε σας ραντεβού, παράγοντες όπως το μέρος που θα πάτε αλλά και η ώρα του ραντεβού παίζουν πάρα πολύ σημαντικό στην επιλογή ρούχων και στην επιτυχία ή αποτυχία του συνόλου. Αν σκέφτεστε ότι το κουστούμι είναι η καλύτερη λύση, ξανασκεφτείτε το! Μπορεί στις γυναίκες να αρέσουν πολύ οι άνδρες που φορούν ωραία και σωστά κουστούμια, αλλά το κουστούμι μπορεί να είναι απλά υπερβολικό σε κάποιες περιστάσεις και να δίνει την εντύπωση ότι απλά προσπαθείτε υπερβολικά για να εντυπωσιάσετε το ραντεβού σας. Με άλλα λόγια, δεν θέλετε να εμφανισθείτε ντυμένος πολύ επίσημα σε ένα casual ραντεβού αλλά ούτε και ντυμένος πολύ απλά σε ένα πιο «κυριλέ» ραντεβού. Ας δούμε λοιπόν μερικές προτάσεις για σωστό ντύσιμο σε συγκεκριμένους τύπους και μέρη ραντεβού.

 

Χαλαρό ραντεβού για καφέ ή σινεμά

Η συνάντηση σε ένα καφέ που συνοδεύεται από ένα σινεμά είναι από τις πιο δημοφιλείς ιδέες για πρώτο ραντεβού σε όλο τον κόσμο. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το καφέ και ο κινηματογράφος δεν είναι και οι πιο «κυριλέ» τοποθεσίες – εκτός και αν μιλάμε για κάποια πρεμιέρα – οπότε και το ντύσιμο σας θα πρέπει να είναι casual. Σε μία τέτοιου τύπου έξοδο λοιπόν, τα αγαπημένα σας τζιν και ένα όμορφο τζιν ή μπλουζάκι θα είναι η καλύτερη λύση. Όσον αφορά τα παπούτσια, προτιμήστε κάτι άνετο και casual όπως το αγαπημένο σας ζευγάρι sneakers. Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε το look σας πιο προσωπικό φορώντας διάφορα αξεσουάρ, όπως κασκόλ ή σκούφο το χειμώνα. Τους ζεστούς μήνες προσέξτε να μην φορέσετε κάποιο υπερβολικά «παιχνιδιάρικο» μπλουζάκι με σλόγκαν ή «παράξενες» παραστάσεις. Με άλλα λόγια, αφήστε τα μπλουζάκια Metallica στο σπίτι, εκτός και αν πηγαίνετε σε κάποιο rock club.

 

Έξοδος σε μπαρ ή club

Η έξοδος σε κάποιο bar ή club είναι μία αρκετά επίσημη περίσταση οπότε θα πρέπει σίγουρα να περιμένετε ότι η κοπέλα σας θα έχει ντυθεί καλά, θα πρέπει λοιπόν να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα απλό κουστούμι είναι η καλύτερη επιλογή, καλό θα ήταν να αφήσετε τη γραβάτα στο σπίτι όμως. Αν θα πάτε σε ένα πιο casual κλαμπάκι ή μπαράκι, τότε εννοείται ότι και το look σας θα πρέπει να είναι casual, αλλά να έχει και μια δόση «επισημότητας’. Η καλύτερη λύση είναι ένα υφασμάτινο παντελόνι συνοδευόμενο από ένα όμορφο πουκάμισο κι ένα αθλητικό σακάκι. Εννοείται ότι σε αυτού του τύπου το ραντεβού παίζει σημαντικό ρόλο και ο χώρος και ο χαρακτήρας του, γι’ αυτό καλό θα ήταν να μαθαίνατε κάτι για το μέρος στο οποίο θα βγείτε αν δεν το γνωρίζετε. Αν ας πούμε πρόκειται για ένα rock bar ή club, τότε φορώντας κουστούμι θα είστε απλά overdressed, το ανάποδο φυσικά ισχύει για τα μπουζούκια ή παρόμοια μαγαζιά.

 

Ραντεβού σε καλό εστιατόριο

Εδώ έχουμε φθάσει στη πιο επίσημη εκδοχή του ραντεβού, οπότε και θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας. Να είστε σίγουρος ότι η συνοδός σας θα φοράει κάποιο καλό φόρεμα και σίγουρα τακούνια. Γενικά, η εμφάνιση της θα είναι εντυπωσιακή και πολύ σικάτη κι επίσημη. Τα ίδια πρέπει να ισχύουν και για τη δική σας. Φορέστε λοιπόν ένα από τα καλά σας κοστούμια – το οποίο θα πρέπει να είναι και σιδερωμένο τέλεια – και συνδυάστε το με επίσημα παπούτσια τύπου brogues. Να ξέρετε ότι οι γυναίκες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο παπούτσι του άνδρα, οπότε η επιλογή παπουτσιού μπορεί να σας κάνει να κερδίσετε ή να χάσετε πολλούς πόντους. Όπως και να έχει, την εμφάνιση σας θα πρέπει σίγουρα να συμπληρώνει μία ωραία γραβάτα.

Γενικά λοιπόν, πριν ξεκινήσετε να ντύνεστε για ένα ραντεβού θα πρέπει να σκεφτείτε πως θα είναι ντυμένη η συνοδός σας και να ντυθείτε ανάλογα. Ακόμη και αν δεν την ξέρετε καλά, είναι εύκολο να προβλέψετε το πώς θα ντυθεί αν ξέρετε καλά και τη τοποθεσία του ραντεβού. Καλή επιτυχία λοιπόν!