Όπως ο τροχός, έτσι και η μόδα πάντοτε γυρίζει. Το έχουμε δει σε σχέδια, κοψίματα, σε ρούχα και παπούτσια. Ένα μεγάλο trend του ‘70, του 2000 και του 2017 κάνει δυναμική επιστροφή στα τζιν παντελόνια, στις αθλητικές φόρμες και σε κάθε υφασμάτινο παντελόνι. Δεν είναι άλλο από την καμπάνα!

 

Η κύρια τάση στη σεζόν της καραντίνας είναι η χαλαρή φόρμα στα παντελόνια. Γι’ αυτό το λόγο τα παντελόνια ή οι κοντές παντελόνες με καμπάνα είναι παντού στη μόδα. Μάλιστα, οι σχεδιαστές προέβλεψαν ότι θα τα φοράμε το φθινόπωρο και το χειμώνα 2021-2022, επομένως είναι μια σημαντική επένδυση στην ντουλάπα σου.

 

Αθλητικά παντελόνια με καμπάνα

 

 

Καμπάνα Επιστροφή

 

 

 

Τα έχεις δει. Ίσως και να έχεις. Ίσως να είχε η δασκάλα της γυμναστικής στο σχολείο. Οι αθλητικές φόρμες με καμπάνα θυμίζουν τα κολάν με καμπάνα, τα γνωστά yoga pants. Πλέον είναι μοντέρνα με ψηλή μέση και όσο πιο μίνιμαλ γίνεται, χωρίς λέξεις ή διαμάντια. Είναι ιδανικά για την καραντίνα, μιας και είναι χαλαρά παντελόνια και τα φοράς και στο σπίτι. Παράλληλα, αν ψάξεις, θα βρεις και push-up παντελόνια με καμπάνα που σμιλεύουν καλύτερα τις καμπύλες.

 

Υφασμάτινα παντελόνια με καμπάνα

 

 

Υφασμάτινο καμπάνα παντελόνι

 

 

 

Ελαστικά, βαμβακερά, με τσέπες και χωρίς, τα υφασμάτινα παντελόνια δεν χρειάζεται να τα διαλέξεις μόνο σε μαύρο ή σκούρο χρώμα. Προτίμησε ένα ανοιχτό καφέ για boho στυλ, που μπορείς να συνδυάσεις με ankle μποτάκια και χαμηλό τακούνι. Τα δερμάτινα και τα βελούδινα παντελόνια καμπάνα θα φορεθούν εξίσου πολύ τον επόμενο χειμώνα.

 

Τζιν παντελόνια με καμπάνα

 

 

Τζιν παντελόνι καμπάνα

 

 

 

Το τζιν παντελόνι με καμπάνα εκπροσωπεί το χίπικο στυλ και προσαρμόζεται εύκολα σε όλα τα μεγέθη, καθώς “κρύβει” και κολακεύει. Το 2021 οι σχεδιαστές το προτίμησαν σε μήκος ¾ ή 7/8 , ώστε να φοριέται με τακούνια που θα φαίνονται ή θα χάνονται στα φαρδιά μπατζάκια του. Τη δεκαετία ‘70s, το ρετρό τζιν παντελόνι με καμπάνα ήταν ψηλόμεσο και συνδυαζόταν σχεδόν πάντα με δερμάτινη ζώνη.

Έτσι είναι και φέτος, ψηλόμεσο, ώστε να διορθώνει τον σωματότυπο και να τον μακραίνει. Φέτος, όμως, τα τζιν φέρουν σκισίματα, τσέπες, δυσχρωμίες και διχρωμίες, πλεκτά σχέδια και ξεφτισμένα μπατζάκια.

 

Πώς θα φορέσεις τα παντελόνια καμπάνα

 

Υπάρχουν τρία είδη καμπάνας:

α) οι καμπάνες που ξεκινούν από τον γοφό , οι οποίες είναι ιδανικές για να κρύψουν τους έξτρα πόντους στην περιφέρεια

β) οι καμπάνες που ξεκινούν από το γόνατο, οι οποίες προσθέτουν ύψος και τονίζουν τα πόδια και τη λεκάνη και

γ) οι καμπάνες wide-cut που ξεκινούν από τη μέση, οι οποίες προσφέρουν ελαφρότητα στο στυλ, είτε έχουν κλασικό είτε κοντό κόψιμο.

 

 

Καμπάνα με κόψιμο

 

 

 

Διαφορές και ποικιλίες βρίσκονται και στο μέγεθος της καμπάνας. Λένε πως όσο πιο φαρδιά είναι η καμπάνα, τόσο πιο τολμηρό είναι το άτομο που τη φοράει. Διάλεξε, λοιπόν, αυτή που ταιριάζει στο στυλ και στο … θάρρος σου!

 

Τα παντελόνια καμπάνα ταιριάζουν με όλα τα χρώματα και τα αγαπάμε κυρίως με nude αποχρώσεις, πορτοκαλί, μουσταρδί, χακί, ροζ, μπορντώ, κόκκινο και μωβ. Η πιο κλασική επιλογή; Το λευκό μπλουζάκι!

 

Θα τα φοράς σε total denim στυλ, δηλαδή τζιν παντελόνι με τζιν ζακέτα. Θα τα φοράς με στενά μπλουζάκια, στα μανίκια και στον κορμό, για ισορροπία των αναλογιών. Θα τα φοράς και με κάθε είδους πανωφόρι: δερμάτινο ή σουέντ jacket, με κάπα, πόντσο, καπαρντίνα, κιμονό, παλτό και γούνα.

 

Ταιριάζει σε αθλητικά events, σε ρομαντικές εμφανίσεις, αλλά και στη δουλειά με τα κατάλληλα αξεσουάρ και παπούτσια.

 

Τα παπούτσια, όμως, είναι κι αυτά σημαντικά, γιατί δεν ταιριάζουν όλα σε κάθε περίσταση. Για γυναίκες με κοντό ύψος, τα τακούνια είναι ο απόλυτος και ίσως μοναδικός συνδυασμός με παντελόνια με καμπάνα. Προσοχή όμως! Τα τακούνια δεν πρέπει να είναι γόβα στιλέτο ή μυτερά, διότι πιάνονται στο μπατζάκι. Άλλοι καλοί συνδυασμοί για κάθε ύψος είναι οι πλατφόρμες, οι εσπαντρίγιες, τα mules και τα λεπτά sneakers, όχι όμως τα ugly χοντρά sneakers.