Ανεβαίνει η θερμοκρασία και η απορία είναι μία: «Πώς θα ντυθώ στη δουλειά για να μην ιδρώνω;» Διάβασε παρακάτω όσα χρειάζεσαι για τα καλοκαιρινά ανδρικά πουκάμισα που θα αλλάξουν τον τρόπο που… φαίνεσαι στη δουλειά και στις βόλτες σου!

 

   Επειδή θέλεις τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα, θα ξεκινήσουμε από τον τρόπο που θα επιλέξεις σωστά ποια πουκάμισα κάνουν για το καλοκαίρι και ποια όχι. Αυτά θα τα ξεχωρίσεις από τα υφάσματα. Τα καλοκαιρινά υφάσματα είναι το βαμβάκι, το λινό και κάποια συνθετικά.

 

   Το βαμβακερό ύφασμα αναπνέει. Ποικίλλει σε είδη ρούχων, με αποτέλεσμα να μπορεί να σε ντύσει από πάνω μέχρι κάτω και δεν τσαλακώνεται. Το λινό ύφασμα είναι εναλλακτικό του βαμβακιού. Αυτό που καταφέρνει είναι να μην εσωκλείει τη ζέστη στις ραφές, επειδή είναι πιο ανοιχτές σε σχέση με τα βαμβακερά ρούχα. Γι’ αυτό το λόγο, όμως, τσαλακώνεται ευκολότερα. Τέλος, το καλύτερο συνθετικό ύφασμα που επιλέγουμε το καλοκαίρι είναι αυτό από φυσικά υλικά, όπως το Tencel με βαμβάκι που μοιάζει με μετάξι. Συνήθως είναι πιο βιώσιμο και δροσερό και δεν τσαλακώνεται.

 

Να κάνουμε ένα τεστ; Θα έβαζες χειμερινό πουκάμισο το καλοκαίρι απλά σηκώνοντας τα μανίκια;

 

   Όχι, δε θα έβαζες, διότι το ύφασμα είναι που κάνει τη διαφορά. Στα χειμερινά πουκάμισα, θα παρατηρήσεις ότι το ύφασμα κρατά τη ζέστη, ώστε να μην κρυώνεις καθόλου. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα δε θέλεις να συμβαίνει και κατά τη διάρκεια του καύσωνα, ακόμα και σε κάποιο δροσερό νησί.

 

 

 

 

   Προχωρώντας, μεγάλη διαφορά στην ντουλάπα σου και στη διάθεσή σου θα κάνουν όλες εκείνες οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις στα πουκάμισά σου. Εάν δεν είσαι τύπος του χρωματιστού, διάλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα στις ανοιχτές παλ αποχρώσεις τους. Διάλεξε μπλε, ανοιχτό λαδί, ανοιχτό καφέ ή γκρι και φυσικά λευκό, γαλάζιο και λινό ριγέ πουκάμισο! Ίσως να ήθελες να ρίξεις και μια ματιά στο πουκάμισο τύπου τζιν που ταιριάζει με όλα τα ρούχα και είναι πολύ στη μόδα το 2021.

 

   Ως τελευταία συμβουλή στις νέες σου αγορές θα σου προτείναμε να επιλέξεις το σωστό μέγεθος, ώστε να δώσεις χώρο για δροσιά ανάμεσα στο δέρμα και στο ύφασμα. Δε χρειάζεται το πουκάμισο να είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο. Μπορείς να επιλέξεις πουκάμισα με χαλαρό κόψιμο (relaxed cut) και πιο αέρινο χαρακτήρα.

 

 

Φλοράλ ανδρικά πουκάμισα ή Χαβανέζικα

 

 

 

   Τα φλοράλ ανδρικά πουκάμισα είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, ειδικά αν είναι φωτεινά και Χαβανέζικα. Δίνουν αυτό το χαλαρό καλοκαιρινό vibe που όλοι χρειαζόμαστε μετά από μήνες εσώκλειστοι στην καραντίνα. Έτσι, λοιπόν, πειραματίσου με μεγάλα ή μικρά σχέδια και με πολλά χρώματα για μια φρέσκια αίσθηση. Όταν φορέσεις το φλοράλ πουκάμισό σου, προσπάθησε το υπόλοιπο outfit να είναι πιο ήσυχο και ουδέτερο. Προτείνουμε, μονόχρωμα παντελόνια chinos που θα συνδυαστούν με all white sneakers ή loafers ή για τους πιο τολμηρούς δερμάτινες ανδρικές παντόφλες. Βέβαια, μπορείς να το συνδυάσεις και με ναυτική chino βερμούδα και υφασμάτινες εσπαντρίγιες. Η επιλογή στο εμπριμέ ανδρικό πουκάμισα μπορεί να είναι είτε σε κοντομάνικο ή μακρυμάνικο πουκάμισο, εμείς θα προτειμούσαμε κοντομάνικο αν θέλεις να τονίσεις τα μπράτσα σου. Αναμφισβήτητα, όποιο μήκος στο μανικι και να επιλέξεις, τα χαβανέζικα ανδρικά πουκάμισα οδηγούν σε μια cool και in καλοκαιρινή εμφάνιση.

 

 

 Δες χαβανέζικα ανδρικά πουκάμισα εδώ... 

 

 

Chambray ανδρικό πουκάμισο – τύπου τζιν

 

 

 

 

   Το καλοκαίρι δε φοράμε τζιν πουκάμισο, αλλά chambray, που είναι πιο ελαφρύ, άνετο και αναπνέει. Φαίνεται επίσημο και μπορείς να το φοράς με σκούρο τζιν για αντίθεση ή και με chinos σε μπεζ, κρεμ και γκρι χρώμα. Πρέπει να επενδύσεις σε chambray πουκάμισο είτε στο κλασικό του χρώμα, το γαλάζιο, είτε σε λευκό και ανοιχτό κόκκινο, για τις φετινές σου καλοκαιρινές εξόδους.

 

 

Λινό ανδρικό πουκάμισο

 

 

 

 

 

   Τα λινά ανδρικά πουκάμισα είναι κατά βάση casual. Το φοράς εύκολα με chino βερμούδα ή σορτς και μοκασίνια ή με κοστούμι και ανδρικά μποτάκια, αν θες να πας σε γάμο. Επίλεξε γήινα χρώματα στο λινό πουκάμισο, όπως λαδί, κρεμ, λευκό και γαλάζιο. Το λινό ύφασμα είναι αρκετά δροσερό, οπότε θα σου προτείναμε να μην επενδύσεις σε κοντομάνικο πουκάμισο, αλλά μακρυμάνικο. Αν είναι μια πολλη ζεστή ημέρα ή νύχτα μπορείς να γυρίσεις τα μανίκια για να δροσιστείς, αλλά μην το παρακάνεις. 

Το λινό πουκάμισο είναι ακριβό λόγω του κόστους του υφάσματος, επίσης το πραγματικό λινό ύφασμα είναι πάντα ζαρωμένο. Όσο και αν το σιδερώσεις, ένα 100% λινό πουκάμισο θα κάνει ζάρες αμέσως. Δεν χρειάζεται να σε στεναχωρεί καθώς όσοι γνωρίζουν απο υφάσματα, γνωρ΄ζουν την εμφάνιση του πραγματικού λινού. Αν ωστόσο, δεν είναι στο στυλ σου να κυκλοφορείς με ένα ζαρωμένο λινό, τότε σου προτείνουμε να επιλέξεις το επόμενο σου πουκάμισο να ειναι βαμβακο - λινό. Πλέον οι εταιρείες ρούχων χρησιμοποιούν ένα νέο ύφασμα που αποτελείται συνήθως απο 80% βαμβάκι και 20% λινό και έτσι κερδίζεις την εμφάνιση του λινού αλλά δεν ζαρώνει καθώς το βαμβάκι είναι πιο σταθερό ύφασμα. Η τέλεια λύση για να έχεις την cool εμφάνιση που σου προσφέρει το λινό χωρίς τς ζάρες!

 

 

 

Κουβανέζικο ανδρικό πουκάμισο

 

 

 

   Το κουβανέζικο πουκάμισο είναι γνωστό για το πιο ανοιχτό κολάρο με τον μικρότερο γιακά. Αυτό είναι συνήθως εμπριμέ ή ριγέ πουκάμισο, ίσως με περισσότερα χρώματα απ’ ότι θα συνήθιζες να φοράς τον χειμώνα. Είναι casual, ιδανικό για απογεύματα και μπύρα έξω με παρέα. Το φοράς με ίσιο παντελόνι και μίνιμαλ sneakers, με chino βερμούδα και σανδάλια.