Το φθινόπωρο 2021 μόλις μπήκε και θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε: «Δε σας έλειψε να φοράτε μπότες;» 


  Η νέα σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2021-2022 φέρνει μπότες, γόβες με τακούνια και  επίπεδες σόλες σε πολλά χρώματα έτοιμα για πάρτι! Patchwork από ανακυκλώσιμα υφάσματα, ασπρόμαυρα σχέδια, animal prints, βελούδο, πολύ μεταλλικό ύφασμα και λάστιχο κυρίως στις σόλες: αυτά θα κυριαρχήσουν στα παπούτσια που θα δοκιμάσεις.


Τα 7 γυναικεία παπούτσια του φετινού χειμώνα είναι must-have, καθώς όλα δημιουργήθηκαν με γνώμονα την άνεσή σου και τη διάθεσή σου να βγεις επιτέλους έξω.


#1. Μπότες


Οικονομικές και Ποιοτικές μπότες για ζεστά άκρα όλο τον χειμώνα, σε κάθε μήκος!


  Οι μπότες που θα δεις και θα διαλέξεις φέτος θα έχουν μικρότερο τακούνι για περισσότερη άνεση ή θα είναι πλατφόρμες. Ειδικότερα, οι πλατφόρμες που θα φορεθούν πιο πολύ είναι οι δερμάτινες και μάλιστα σε σκούρες αποχρώσεις. Οι αρβύλες θα έχουν μεταλλικά στοιχεία και θα κυκλοφορήσουν και σε άλλα χρώματα εκτός από το μαύρο, όπως το πράσινο, το άσπρο και το γκρι.

  Ας αναφερθούμε στις μπότες μέχρι το γόνατο που είναι το must-have της χρονιάς. Οι μπότες δε θα φτάνουν πια μέχρι τη φτέρνα. Μπορείς να αφήσεις στην άκρη, λοιπόν, τα μποτάκια σου μόνο για φέτος. Δοκίμασε ψηλές μπότες σε μπεζ, γαλάζιο, μαύρο, καφέ, σε σουέντ, κροκό δέρμα και με γεωμετρικό τακούνι.

  Τέλος, οι μπότες με σούρα είναι ιδανικές να τις φοράς με κολάν ή καλσόν και με μονόχρωμο look στο χρώμα της καραμέλας, για παράδειγμα. Είναι από τα πιο ωραία κομμάτια στην ντουλάπα σου καθώς οι σούρες προσθέτουν στην εμφάνισή σου.


#2. Μοκασίνια


Τα παπούτσια της χρονιάς 2021-2022 είναι τα μοκασίνια!Η μόδα και η τάση της σεζόν!


  Για αυστηρό, σοβαρό και ταυτόχρονα chic look, τα μοκασίνια θα ολοκληρώσουν το στυλ σου. Τα μοκασίνια αυτή τη σεζόν παλεύουν με τα oxfords για το πόσο δημοφιλή θα είναι και αυτό θα το κρίνεις εσύ. Θα τα βρεις με διαμαντάκια, αλυσίδες και χρυσές λεπτομέρειες, κατασκευασμένα κυρίως από δέρμα. Μπορείς να τα διαλέξεις επίπεδα ή με τακούνι ακόμα και για το casual στυλ σου.


#3. Clogs
Τα παπούτσια του χειμώνα που θα λατρέψετε ονομάζονται Clogs και είναι άνετα, ιδιαίτερα και chic!


  Από τα πιο ταπεινά παπούτσια, τα clogs ταιριάζουν με όλα και θέλουν μόνο να περπατάς άνετα. Είναι ήσυχα, θα κυκλοφορήσουν σε πολλά χρώματα και, κλασικά, με ξύλινη πλατφόρμα.


#4. Πλατφόρμες


Ψηλές Πλατφόρμες ή Κοντές φλατφόρμες, σε μαύρο, nude, ταμπά και άλλα χρώματα


  Βήμα 1: Βρες το ύψος που θες. Συμβουλή: Η πλατφόρμα μπορεί να είναι και φλατφόρμα. Βήμα 2: Διάλεξε το αγαπημένο σου χρώμα. Άλλη μία συμβουλή: Τα χρώματα θα είναι άφθονα. Συνδύασε τις τάσεις και επίλεξε σκούρο χρώμα στη δερμάτινη μπότα με πλατφόρμα που σου αρέσει. Φόρεσέ τη με φόρεμα ή τζιν καμπάνα.

  Οι πλατφόρμες είναι πιο σταθερές και άνετες από τις γόβες στιλέτο. Ευτυχώς κυκλοφορούν σε πολλά σχέδια, όπως Mary-Janes και πέδιλα. Μπορείς, για παράδειγμα, να διαλέξεις ένα λευκό πέδιλο σε πλατφόρμα και να το συνδυάσεις με τζιν και t-shirt μπλουζάκι ή για κάτι πιο fancy φόρεσέ το με φόρεμα ή φούστα. Και όταν κάνει κρύο, μπορείς να το φορέσεις με κάλτσες ή καλσόν.

  Να προσθέσουμε ότι για μια παραπάνω αίσθηση ακριβού στο νέο σου ζευγάρι πλατφόρμες, προτίμησε το σατέν ύφασμα.


#5. Ζεστές παντόφλες


Η τάση του 2022 είναι οι ζεστές και μάλλινες παντόφλες αλλά αυτήν την φορά στην έξοδό σου!


  Τις φορούσες συνέχεια, θα τις φοράς και έξω. Η γούνα και το πρόβατο θα σε ζεσταίνουν στη δουλειά, στο δρόμο, στις μετακινήσεις και στις εξόδους σου και θα στολίζουν την εμφάνισή σου δίνοντας μια ποπ νότα στο στυλ σου. Χρειάζεται όμως να προσέξεις τη σόλα. Ζήτησε λεπτομέρειες για να μάθεις αν είναι ανατομική και να βολεύει το περπάτημά σου. Προτίμησε ξύλινη ή δερμάτινη σόλα. Οι γούνινες παντόφλες φέρουν συνήθως μεταλλικά στοιχεία και άλλες λεπτομέρειες, όπως ζώνη ή πλεκτά σχέδια. Φόρεσέ τις με καλό φόρεμα ή φαρδύ κοστούμι και δε θα το μετανιώσεις.


#6. Oxfords
Τα Oxfords ήρθαν και πάλι στην φετινή μόδα και θα τα βρείτε σε διάφορα σχέδια για ένα αυστηρό look


  Για πιο punk καταστάσεις δε θα επέλεγες τα Oxfords, σωστά; Φέτος θα το κάνεις, καθώς τα παπούτσια του ’80 της Αγγλίας αποκτούν πιο γραφικά σχέδια και ακραίο στυλ. Η χοντρή φλατφόρμα, τα χοντρά κορδόνια και η ποικιλία χρωμάτων θα σε κερδίσουν περισσότερο αυτή τη σεζόν. Διάλεξε ανάμεσα σε ανοιχτό μπεζ, άσπρο, λαδί ή και μαύρο που θα συνδυάσεις με μπεζ κάλτσες και ασορτί πουλόβερ. Θα τα φορέσεις με φόρεμα με μοτίβα ή κοντό κοστούμι.


#7. Γόβα


Το πιο Sexy παπούτσι για το 2021-2022 θα είναι οι γόβες. Σουέντ, Μεταλιζέ, Στιλέτο και ότι άλλο σχέδιο θελήσετε θα υπάρχει ξανά στην αγορά!


  Οι γόβες του ’90 επιστρέφουν και θα σε ταξιδέψουν σε επίσημες και ανεπίσημες περιστάσεις. Με στιλέτο ή τετράγωνο τακούνι, ψηλό ή κοντό, οι γόβες έχουν μαλακή γωνία μπροστά και πολλά χρώματα για να συνδυάσεις με τις εμφανίσεις σου. Μην ξεχάσεις να συνδυάσεις τις τάσεις και να δοκιμάσεις τις γόβες σε ασημί χρώμα!


Της Κατερίνας Χλιάρα