Οι ανδρικές βρεμούδες είναι cool και casual, όπως και όλα εκείνα τα μαγαζιά που άνοιξαν μετά την καραντίνα και αποζητούν να τα επισκεφτείς το επόμενο Σ/Κ.

 

Αν δεν κατάλαβες ακόμα τι θα φορέσεις, η απάντηση είναι μία: ανδρική βερμούδα! Αναλόγως το στυλ της βερμούδας που έχεις ή που πρόκειται να αγοράσεις, θα μπορείς να φοράς τις βερμούδες παντού, σε επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις, στην πισίνα και στη θάλασσα, σε πικ νικ και barbeque, σε ραντεβού στο πάρκο ή σε βόλτες με τον σκύλο.

 

Το μήκος της βερμούδας

Το μήκος της βερμούδας σου πρέπει να εξαρτάται από :

  • το ύψος σου: όσο πιο ψηλός είσαι, τόσο πιο μακριά πρέπει να είναι η βερμούδα. Αν είσαι κοντός, προτίμησε κάτι κοντότερο, όπως σορτς.
  • τους μηρούς σου: αν είσαι άνετος με τον γυμνό μηρό, φόρεσε πιο κοντή βερμούδα. Γενικά,να θυμάσαι πως αν είσαι slim σου ταιριάζουν τα slim fit, αν είσαι πιο φουσκωμένος, όχι.

Βασικός κανόνας που πρέπει να προσέξεις είναι ότι η βερμούδα δε θα πρέπει να κατεβαίνει πιο κάτω από το γόνατο. Επίσης, πρόσεξε να έχει ίσιο κόψιμο και όχι τραπεζοειδές, όπως στις γυναικείες φούστες σε Α γραμμή.

 

 

 

 

 

 

Chino βερμούδα

   Οι βερμούδες chino είναι μια εύκολη και ευπροσάρμοστη επιλογή. Μπορείς να τις συνδυάσεις όπως θα συνδύαζες το chino παντελόνι σου, δηλαδή με πουκάμισο ή καλό t-shirt. Κυκλοφορούν σε αφθονία χρωμάτων για να διαλέξεις, όπως το ναυτικό, το γκρι, το λαδί, το χακί και το μαύρο. Μην κολλήσεις μόνο στο συνδυασμό μπεζ chino με λευκό μπλουζάκι, όπως όλοι.

 

 

 

 

 

 

Τζιν βερμούδα

   Γενικά, η τζιν βερμούδα δε συνδυάζεται εύκολα με μπλουζάκια για επίσημες εμφανίσεις. Είναι ιδανική σίγουρα για ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο με μία μπλούζα χλώριο. Ωστόσο, το λευκό τζιν είναι πιο επίσημο. Χωρίς να βάλεις παστέλ αποχρώσεις, πετυχαίνεις να φωτίσεις την εμφάνισή σου όσο χρειάζεται το καλοκαίρι!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αθλητική βερμούδα

   Την αθλητική βερμούδα ίσως μπορείς να τη φορέσεις και πιο πάνω από το γόνατο, αλλά αυστηρά θα τη φοράς μόνο σε αθλητικές περιστάσεις. Κατά βάση θα τη βρεις με συνθετικό ύφασμα, νάιλον και σπάντεξ, που μαζεύουν τον ιδρώτα και δε σε ζεσταίνουν εύκολα.

 

 

 

 

 

 

Cargo βερμούδα

   Η βερμούδα για την πεζοπορία σου και τις εξωτερικές δουλειές είναι η cargo, δηλαδή η βερμούδα με τις τσέπες στο πλάι και πίσω, για άφθονους αποθηκευτικούς χώρους. Οι cargo βερμούδες δεν ταιριάζουν τόσο σε κοινωνικές περιστάσεις, καθώς είναι πολύ casual. Προτίμησέ τις σε καμηλό, χακί, λευκό, ναυτικό, λαδί και μπεζ χρώμα. Εάν η βερμούδα σου είναι καρό, ίσως να μπορείς να τη συνδυάσεις με πόλο πουκάμισο. Το πόλο πουκάμισο όμως δεν μπορείς να το συνδυάσεις σε καμία άλλη περίπτωση με cargo βερμούδα.

 

Κάλτσες;

Φυσικά και θα φορέσεις κάλτσες με τη βερμούδα σου, εκτός εάν φοράς σανδάλια ή μοκασίνια. Επακόλουθο βέβαια είναι ότι οι κάλτσες δε θα φτάνουν μέχρι το γόνατό σου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος, τα υφάσματα…

 

   Οι υφασμάτινες βερμούδες είναι πολύ αγαπημένες καθώς αφήνουν το δέρμα να αναπνέει κατά τη διάρκεια του καύσωνα του καλοκαιριού. Έτσι, οι βαμβακερές βερμούδες είναι ιδανικές για τη ζέστη, καθώς το ύφασμα είναι ελαφρύ, αναπνέει και πλένεται εύκολα. Αντίστοιχα, οι λινές βερμούδες είναι ελαφριές και άνετες, απλά τσαλακώνονται γρήγορα.