Μπορεί οι πασαρέλες να έγιναν online, αλλά η δημιουργικότητα δεν έλειψε από καμία! Η γυναικεία μόδα τη νέα σεζόν φθινόπωρο – χειμώνας 2021-2022 φέρνει τουλάχιστον 15 νέες τάσεις που δε θα λείψουν από την ντουλάπα σου ούτε φέτος.


  Οι σχεδιαστές επένδυσαν στο στυλ της άνεσης, που είχαμε μάθει από την καραντίνα τόσων μηνών, αλλά μαζί έβαλαν και χρώματα. Φυσικά, όπως πάντα, επέλεξαν στοιχεία από παλιές δεκαετίες, όπως του 1920, για να ανασύρουν όμορφα κομμάτια του παρελθόντος που κολάκευαν και εντυπωσίαζαν. Ειδική μνεία θα κάνουμε στην, όπως λέγεται, after-ski (μετά το σκι) ένδυση με τα ζεστά πολύχρωμα πουλόβερ, τις γούνες και τα μαλακά υφάσματα, σαν κουβέρτα.

 

#1. Πούλιες


Πούλιες, παγιέτα, πέρλες και χάντρες στα ρούχα για το 2021-2022



  H Elsa Schiaparelli είπε πως «Σε δύσκολους καιρούς η μόδα είναι πάντα εξωφρενική». Δεν γνωρίζουμε τι έβλεπε όταν το είπε, αλλά εμείς σίγουρα θα το εντάσσαμε στην κατηγορία της υπέρλαμπρης συνάντησης του ’20 και του ’80. Παντελόνια, ζιβάγκο, σακάκια και ογκώδη φορέματα, όλα ντύνονται με πούλιες για να προσδώσουν κάτι έντονο στην εμφάνιση και ταυτόχρονα πιο αισιόδοξο και γκράντε. Σκοπός των σχεδιαστών είναι να «κάνεις είσοδο», όπου κι αν πας! Εδώ θα εντάξουμε και το έντονο ασημί που θα βρεις σε τοπ, φορέματα και μπουφάν.


Ασημί παγιέτα, ελαστική παγιέτα, φόρεμα με παγίετα, χρυσή παγιέτα τάση 2021-2022


 

 Όλες οι Νέες Αφίξεις, σε ΡΟΥΧΑ με ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ => 


#2. Θερμά χρώματα


Θερμά χρώματα, κόκκινο, ροζ ρούχα, έντονα χρώματα , συνδυασμοί χρωμάτων, με τι ταιριάζουν τα χρώματα



  Το φθινόπωρο εγκαινιάζει το παιχνίδι με τις αποχρώσεις. Μουσταρδί, λεμονί, ροζ της τσιχλόφουσκας, χρυσό, καφέ και πολλά έντονα χρώματα θα ανακατευτούν μεταξύ τους. Επένδυσε σε δερμάτινα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου, σε ζεστά χρώματα και ειδικά στο καφέ που είναι πρωταγωνιστής φέτος. Θα τα ταιριάξεις εύκολα και ιδανικά με παστέλ αποχρώσεις, όπως το λιλά που θα το βρεις παντού και αυτή την σεζόν.

 

#3. Κοστούμι


Γυναικείο κοστούμι, σετ κουστούμι, oversized κουστούμι καθώς και κουστούμια σε χρώματα , ροζ , κόκκινο, μαύρο, καρό, φούξια, μωβ κουστούμι



  Το νέο must-have! Επιστροφή στο περιβάλλον της εργασίας σου σημαίνει «έξυπνο» ντύσιμο. Έτσι λοιπόν, το πουκάμισο και το γιλέκο θα το φοράς πάνω από ζιβάγκο, κάτω από σακάκι και μακρύ παλτό, πάνω από το παντελόνι, με ζώνη και γραβάτα αν θες. Όχι, δεν απευθυνόμαστε σε άντρες, αλλά σε εσένα που ως γυναίκα θα διαπρέψεις με το look που θα φορεθεί πολύ φέτος. Το κοστούμι σου μπορείς να το συνδυάσεις με μοκασίνια ή oxfords, με πλισέ φούστα και πολλές στρώσεις για να αποφύγεις το κρύο.
Κάτι νέο όμως πρότειναν οι σχεδιαστές για να ολοκληρώσουν το «έξυπνο» business look: το σακάκι γίνεται μακρύ παλτό! Συνδύασέ το με ασορτί παντελόνι με τσάκιση ή paper-bag και θα εντυπωσιάσεις.

 

#4. Πλεκτά


Πλεκτά σετ, πλεκτά τοπ, πλεκτή ζακέτα, ελληνικά πλεκτά, πλεκτές μπλούζες και πλεκτά πουλόβερ για άνετα ρούχα φέτος



  Άνεση στην πρώτη καραντίνα, άνεση και στη δεύτερη, άνεση για πάντα! Έτσι κρίνουν οι σχεδιαστές και αυτό αναζητούμε κι εμείς ειδικά από το 2020. Πλεκτά χωρίς κουμπιά, φούστες, φορέματα και σετ με στυλ σε ουδέτερα χρώματα, κρεμ, καφέ και καραμελέ. Το κασμίρ και το βαμβάκι είναι κολακευτικά υφάσματα για το σώμα, πολύ chic και ίσως σέξι. Μπορείς να δοκιμάσεις φορέματα σε όποιο μάκρος θες , ακόμα και με διαφάνειες και κοψίματα. Μπορείς, ακόμα, να δοκιμάσεις και σετ σε animal print, όπως επιβάλλει κάθε χρόνο ο χειμώνας.

 

#5. Γούνα


Γαλάζια γούνα, μαύρη γούνα και παλτό με γούνα, σε προσφορές



  Η ψεύτικη γούνα περπάτησε πολύ στις πασαρέλες και φορέθηκε σαν παλτό και πόντσο, αλλά και σε σακάκι και μπουφάν. Πράγματι, τον χειμώνα έχουμε ανάγκη από μαλλί και γούνα προβάτου στα μπουφάν και τα φούτερ, ακόμα και στις μπότες μας, καθώς είναι χοντρά υφάσματα, αλλά και πολύ κομψά.

 

#6. Χειμερινά πουλόβερ


Γυναικεία πουλόβερ με μοτίβο, πλεκτά πουλόβερ, σκι στυλ , ski outfits , διακοπές στα χιόνια



  Το μετά-το-σκι στυλ φέρνει πουλόβερ με σχέδια, χρώματα, κοντά ή με μάκρος, ακόμα και στην πόλη, ώστε να προσφέρουν προστασία, άνεση και φυσικά chic στυλ. Οι σχεδιαστές βρήκαν την ευκαιρία για έξοδο και προτείνουν ροζ και κόκκινα πουλόβερ σε συνδυασμό με ολόσωμη φόρμα, παρκά ή μπουφάν.

 

#7. ‘20s & ‘60s


Μοδα του '20, δεκαετία του '20 και ρούχα με έμπνευση από παλιές δεκαετίες, ρομαντικά ρούχα και στυλ



  Η δεκαετία του 1920 ήταν πιο ρομαντική, πιο συντηρητική. Ίσως έχεις παρατηρήσει την ενδυμασία της κρεβατοκάμαρας στο Downton Abbey. Το μετάξι και η δαντέλα ήταν τα κατεξοχήν υφάσματα στα νυχτικά των γυναικών και τώρα είναι ιδανικά για τη βραδινή έξοδο. Το χειμώνα θα τα φορέσεις με μακρύ παλτό και θα τα συνδυάσεις με grunge στοιχεία του ’90. Είτε φόρεμα, είτε πουκάμισο, είτε σαν σετ, τα νέα σχέδια θα σε κολακεύουν.

 


Μόδα του '60 από την δεκαετία του '60 για πιο μίνιμαλ ντυσίματα, μινιμαλ ρούχα και έμπνευση από παλιά ρούχα , παλιάς εποχής ρούχα


  Η δεκαετία του 1960, από την άλλη πλευρά, ήταν πιο μίνιμαλ. Οι γυναίκες επέλεγαν μονόχρωμους απλούς συνδυασμούς, όπως το ασπρόμαυρο και το total black. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, αυτό το στυλ είναι καλόγουστο και σέξι.

 

#8. Φουσκωτό μπουφάν


Το πιο μοντέρνο μπουφάν για το 2021-2022 είναι το puffer μπουφάν ή αλλιώς φουσκωτό μπουφάν και το πιο ζεστό μπουφάν μακρύ puffer μπουφάν ή κοντό puffer μπουφάν



  Εδώ και αρκετά χρόνια τα puffer μπουφάν δε φεύγουν από τη μόδα. Ίσως η κλιματική αλλαγή, ίσως και το πολύ #Y2K στυλ τους, τα φουσκωτά μπουφάν έχουν γίνει πολύ αγαπητά στο γυναικείο κοινό.    Έντονα χρώματα και φέτος, όπως μωβ και κόκκινο λεοπάρ, γιατί τι να σου κάνει απλά ένα μαύρο μπουφάν; Θα τα βρεις με διάφορα μοτίβα και animal prints, σε διάφορα μήκη. Είναι πολύ ζεστά και ταυτόχρονα cool!

 

#9. Crop tops


Χειμερινά crop tops φθηνά και σε προσφορές, πλεκτά crop tops , σετ κροπ τοπ, bustier crop top και δετά κροπ τοπ



  Crop tops τον χειμώνα; Μάλιστα. Τα κομψά κομμένα σακάκια και τοπάκια αναδεικνύουν τη μέση και επιτρέπουν τη θηλυκότητα να αναδειχθεί με πολλούς φρέσκους τρόπους. Είτε σε αντρικό στυλ είτε πιο θηλυκό, δοκίμασέ τα σε πολλά χρώματα και σχέδια, όπως το φούξια και το καρό.

 

#10. Midi


Γυναικεία midi φούστα, midi φόρεμα σε άλφα γραμμή, sexy φόρεμα, ρομαντικό στυλ, και ζεστό ντύσιμο για το χειμώνα



  Μία βασική θεωρία μόδας αναφέρει πως όσο πιο ψηλή η λαιμόκοψη , τόσο φαίνεται η οικονομική ευρωστία, ενώ όσο πιο μακρύ το ύφασμα, τόση και η οικονομική πτώση.
  Το μάκρος στα υφάσματα του 2020 πράγματι το κατέδειξε αυτό. Το φθινόπωρο-χειμώνας 2021-2022 όμως, τα μήκη μειώνονται φέρνοντας midi φούστες και φορέματα ανάμεσα στο γόνατο και στη φτέρνα. Δοκίμασε, λοιπόν, την αφθονία σχεδίων σε πλισέ, πλεκτές φούστες, σε Α γραμμή, αλλά και φούστες με κουμπιά μπροστά.

 

#11. Μοτίβα


Μοτίβο πουλόβερ, ρούχα με μοτίβο και παπούτσια με μοτίβο, παλτό με μοτίβο και μόδα του 2022



  Ένα φωτεινό μέλλον και έντονο για να το προσέξεις έρχεται με έντονα χρώματα, άγρια και όμορφα μοτίβα. Το Λούβρο έρχεται στα ρούχα με μπαρόκ ρομαντικά φλοράλ, ρόμβους σαν διαμάντια, πουά, χλώριο, patchwork και animal prints. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι καθόλου γκρι και ουδέτερα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα ρούχα σου, αλλά και για το παλτό, τις κάλτσες και το καλσόν σου!

 

#12. Μαύρο


Μαύρο φόρεμα με δαντέλα,μαύρο μακρύ φόρεμα, μαύρα παπούτσια, μαύρο παλτό και μαύρα μοντέρνα γυναικεία ρούχα φθηνά



  Το έχουμε ξαναπεί, το μικρό μαύρο φόρεμα δε θα φύγει ποτέ από την ντουλάπα σου. Ίσως να αλλάζει η συχνότητα που το φοράς, όμως φέτος θα το φορέσεις και θα το ευχαριστηθείς. Το 2021 η μόδα επιτάσσει κοντό και στενό μαύρο φόρεμα, είτε σαν σακάκι ή πιο babydoll για να αναδείξεις τα πανέμορφα πόδια σου!

 

#13. Δέρμα


Δερμάτινα ρούχα και δερμάτινα μπουφάν για τάση 2021-2022 σε πολύ καλές τιμές και προσφορές και σε ταμπά, καφέ μαύρο, γίηνα χρώματα



  Το ‘70s αστικό look δε θα μπορούσε να λείπει από τον χειμώνα στην πόλη. Σακάκια, μπουφάν, μπότες, φορέματα και φούστες αποκτούν πιο punk rock στυλ και χρωματίζονται με πράσινο, μπλε ελεκτρίκ, κόκκινο, καφέ και άλλα θερμά χρώματα.

 

#14. Λιλά


Λιλά ρούχα και λιλά σετ ρούχων , το πιο μοντέρνο χρώμα και συνδυασμοί λιλά χρώματα , πως να ταιριάξω το λιλά



  Εν συντομία, το λιλά είναι το fashion statement χρώμα του φετινού χειμώνα. Δοκίμασε ρούχα και αξεσουάρ στην απαλή και υγρή απόχρωση του λιλά και θα δεις πόσο όμορφα «σπάει» το γκρι του καιρού, σαν λουλούδι.

 

#15. Τζιν παντελόνι


Τζιν παντελόνι και τζιν καμπάνα, ψηλόμεσα τζιν φθηνά και φαρδιά τζιν παντελόνια



  Μιλήσαμε για άνεση. Πέρυσι μιλήσαμε και για τζιν παντελόνια καμπάνες. Φέτος θα τα συνδυάσουμε σε φαρδιά τζιν παντελόνια με χαλαρό κόψιμο και φυσικά μικρές και μεγάλες καμπάνες πάνω από ψηλές μπότες. Το #Y2K θα μείνει λίγο ακόμα – όσο χρειαζόμαστε την άνεση και τη νεανική θηλυκότητα στη ζωή μας.



Της Κατερίνας Χλιάρα