Ήταν μια δύσκολη χρονιά για τη μόδα, αλλά δε θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο για την έμπνευση που εκφράστηκε στις τάσεις στα μαλλιά, στο make-up και στα νύχια.

 

Οι γυναίκες κάθισαν στο σπίτι και φρόντισαν τα νύχια τους περισσότερο από ποτέ. Μπορεί τα αντισηπτικά να αφυδατώνουν το δέρμα, αλλά η σωστή φροντίδα επέβαλε λάδι νυχιών και κρέμες ενυδάτωσης, με αποτέλεσμα τα νύχια να γίνονται πιο καθαρά και δυνατά με την πάροδο του χρόνου. Η απουσία gel, ακρυλικών και κόλλας για τα “ψεύτικα” νύχια βοήθησε και λίγο παραπάνω.

 

Η νέα σεζόν επαναφέρει τα γνωστά σχήματα στα νύχια, όπως το οβάλ, το “αμύγδαλο”, το τετράγωνο και τη μυτερή γωνία. Εγκαινιάζει όμως και το διάσημο πλέον “coffin” σχήμα, δηλαδή τετράγωνη άκρη στη μία πλευρά με οβάλ άκρη στην άλλη.

 

Ευτυχώς, η σεζόν άνοιξη / καλοκαίρι 2021 μας φέρνει και νέα χρώματα που μας αλλάζουν τη διάθεση και σκεφτόμαστε με αισιοδοξία τις ηλιόλουστες μέρες που θα έρθουν:

 

#1. Ροζ

 

Παντού ροζ νύχια

 

 

Παντού ροζ! Το φωτεινό ροζ της τσιχλόφουσκας θα είναι από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις στα νύχια σου. Αυτό το αιθέριο ποπ χρώμα ταιριάζει με όλα, ακόμα και με το κραγιόν σου και την τσάντα σου. Θα θες να το φοράς και στο σπίτι! Εάν βέβαια δεν σε ενθουσιάζει τόσο, διάλεξε άλλες αποχρώσεις του ροζ, που θυμίζουν καρπούς της φύσης και συνδύασέ τις με πορτοκαλί, με διάφανο εφέ ή και με γκλίτερ.

 

#2. Φυσικό Nude

 

 

Γαλλικό Nude

 

 

Τα καθαρά nude χρώματα, προέρχονται από τη δεκαετία του ‘90 και έχουν παραμείνει διαχρονικά. Δε θα μπορούσαν να λείπουν από το ντουλαπάκι μας όλο το 2021! Τα χρώματα του δέρματος και τα άπειρα καφέ ταιριάζουν σε έντονα σχήματα νυχιών, γιατί τους δίνουν ισορροπία. Είναι η ιδανική απόχρωση για να δοκιμάσεις τα coffin σχήματα, δηλαδή την τετράγωνη άκρη στη μία πλευρά με οβάλ άκρη στην άλλη. Μην περιοριστείς σε ματ ή σε γκλίτερ. Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο.

 

 Τέλειο μαύρισμα: πώς θα το πετύχεις γρήγορα και με ασφάλεια 

 

#3. Παστέλ

 

παστέλ αποχρώσεις για γαλλικό μανικιούρ με γεωμετρικές γωνίες

 

 

 

Το καλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας μπορεί να το φέρει η παστέλ απόχρωση του ροζ, του κίτρινου, του απαλού πράσινου, του γαλάζιου και του λιλά. Η απαλότητά τους επιτρέπει πιο εξεζητημένη διακόσμηση. Ξεκουράζει το μάτι γιατί είναι μίνιμαλ και σε κάνει να νιώθεις πιο άνετη. Τα παστέλ είναι ιδανικές αποχρώσεις για γαλλικό μανικιούρ με γεωμετρικές γωνίες.

 

 

 παστέλ γαλάζιο σε ένα γαλλικό μανικιούρ

 

 

 

Διακόσμησε το παστέλ γαλάζιο με άσπρα σύννεφα ή δώσε του τιρκουάζ άκρες σε ένα γαλλικό μανικιούρ. Το παστέλ κίτρινο θα το χρησιμοποιήσεις ιδιαίτερα για να σχεδιάσεις λουλούδια και ήλιους στα νύχια σου. Το παστέλ λιλά κολακεύει όλες τις αποχρώσεις του δέρματος, επομένως το θες σίγουρα στη συλλογή σου. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το μοτίβο του χλωρίου. Χρειάζεσαι τα αγαπημένα παστέλ βερνίκια σου και ένα σφoυγγαράκι.

 

#4. Ουράνιο τόξο

 

 

Indie Nails

 

 

 

Γνώριζες ότι η αναζήτηση του “Indie Nails” αυξήθηκε κατά 21% στο Pinterest από τις αρχές του 2021; Τα Indie Nails είναι ο λατινικός τρόπος να αναζητήσεις ιδέες πώς να βάψεις με διαφορετικό χρώμα το κάθε νύχι. Είναι ένας εύκολος τρόπος να αλλάξεις το look σου και το εγκρίνουν και οι σχεδιαστές. Έτσι λοιπόν, βάψε τα μισά δάχτυλα με ένα χρώμα και τα άλλα μισά με ένα άλλο, δημιούργησε με μονόχρωμα, 3D υφές, γαλλικό μανικιούρ, σκάκι ή και γραμμές. Αν δεν ξέρεις πώς να συνδυάσεις τα χρώματα, διάλεξε ένα kit με τον αγαπημένο σου συνδυασμό χρωμάτων. Μην ξεχάσεις να πειραματιστείς με τον συνδυασμό ροζ-πορτοκαλί που θα μας ξετρελάνει όλο το καλοκαίρι 2021.

 

#5. Βελούδο

 

 

Βελούδινο εφέ με γκλίτερ και μεταλλικά λαμπερά χρώματα

 

 

Πώς θα πετύχεις αυτό το καταπληκτικό βελούδινο εφέ; Μα φυσικά με γκλίτερ και μεταλλικά λαμπερά χρώματα. Ίσως να χρειαστείς κι ένα μαγνήτη για να πετύχεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στην υφή. Διάλεξε ανάμεσα σε μωβ, χρυσό και ασημί και πειραματίσου ακόμα και με ombre μεθόδους.

 

 

Cat eye νύχια

 

 

#6. Πράσινο

 

 

Πράσινο της γης, ή το chic πράσινο του δάσους

 

 

Κράτησες τα πράσινα βερνίκια από τα Χριστούγεννα; Και πολύ καλά έκανες. Θα τα χρησιμοποιήσεις σίγουρα και τη νέα σεζόν άνοιξη / καλοκαίρι 2021. Επίλεξε ανάμεσα στο πράσινο της γης, ή το chic πράσινο του δάσους, στο λαδί, το πράσινο neon, τη μέντα, το σμαραγδί και τις υπόλοιπες 50 αποχρώσεις του πράσινου. Από το πράσινο του μικρού Yoda μέχρι τον Grinch δε θα χορταίνουμε να βλέπουμε χρώματα εμπνευσμένα από τη φύση. Για πιο παιχνιδιάρικο και casual στυλ διάλεξε τις πιο ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

 

#7. Βαθύ κόκκινο

 

Ριγέ Nude Κόκκινο

 

 

 

Το μπορντώ και το βαθύ κερασί είναι από τις αριστοκρατικές αποχρώσεις που θα επιλέγεις για την ανοιξιάτικη καθημερινότητά σου στα νύχια σου. Μπορείς να το φέρεις σε συνδυασμό με κάποιο άλλο χρώμα ή να το κρατήσεις μόνο του. Αρκετά επιβλητική εμφάνιση έχει και με κάθετες γραμμές στο κέντρο του νυχιού.

 

#8. Σκούρο μπλε

 

Μπλε αποχρώσεις που τείνουν προς το γκρι

 

 

 

Δε θα πούμε πολλά. Το σκούρο μπλε είναι κλασικό, καθαρό, οικείο και θες να το φοράς γιατί σου θυμίζει το ναυτικό μοτίβο και τη θάλασσα. Εάν βρεις και ένα μπλε χρώμα που τείνει προς το γκρι, θα είσαι ακόμα πιο μέσα στις τάσεις.

 

#9. Χρυσές πινελιές

 

 

Χρυσές αποχρώσεις στο καλοκαιρινό γαλλικό μανικιούρ

 

 

 

Είναι το σχέδιο που αγαπήσαμε. Οι χρυσές αποχρώσεις δεν μπορούν να λείπουν από το καλοκαιρινό γαλλικό μανικιούρ στις άκρες ή σε απλές γραμμές σε nude νύχια. Το χρυσό μπορείς να το βάλεις και σε πινελιές για να δώσεις ένα μεταλλικό στοιχείο ανάμεσα σε χρωματιστά λουλούδια. Ίσως μάλιστα να θες να ζωγραφίσεις χρυσά φύλλα σε μαύρο νύχι για κάτι πιο έντονο. Το χρυσό κάνει πιο chic και ανεβάζει την εμφάνιση των νυχιών σου. Σκέψου το καλά.

 

 

Χρυσά φύλλα σε μαύρο νύχι

 


 

Χρυσές αποχρώσεις στα νύχια


 

Chic νύχια

 

 

#10. Εφέ

 

 

Σχέδια και μοτίβα, αφηρημένες γραμμές και animal print

 

 

 

Ξεχώρισαν διάφορα εφέ στα νύχια, όσον αφορά σε σχέδια και μοτίβα. Πράσινα και μπλε κύματα με στριφογυριστές γραμμές, φωτεινά κίτρινα smileys, αλλά και λουλούδια σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς. Ας σταθούμε στο μοτίβο εμπνευσμένο από τη φύση που ταιριάζει με καλοκαιρινά φορέματα από σιφόν και μετάξι: συνδύασε μπλε, λιλά και κίτρινα χρώματα με άσπρο, μπεζ, ροζ, τιρκουάζ και το χρώμα της μέντας. Έπειτα, μπορείς να εμπνευστείς από τον Πικάσο και τις αφηρημένες γραμμές του στα νύχια σου. Μπορούν να είναι μίνιμαλ, με χρώματα, nude, μπορντώ, μεταλλικά, εσύ διαλέγεις. Ακόμα, μην ξεχάσεις το animal print λεοπάρ, τη ζέβρα και το μοτίβο της αγελάδας, που μπορείς να τα χρωματίσεις στα νύχια σου όπως στην πραγματικότητα ή να βάλεις τα δικά σου χρώματα. ʼλλο ένα μίνιμαλ αλλά ακραίο σχέδιο είναι να ζωγραφίσεις αλυσίδες πάνω στα νύχια σου. Τέλος, γκλίτερ και διαμαντάκια: βάλε κοσμήματα στα νύχια σου πάνω σε μίνιμαλ βάση. Σε συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσεις καλύτερα ένα βερνίκι που δεν είναι ελαφρύ ματ, αλλά κάποιο που να αντέχει σε διάρκεια, ώστε να στηριχθεί καλύτερα και το διαμαντάκι σου.

 

 

 

Ανοιξιάτικα Φλοραλ Νύχια

 


 

Λιλά νύχια με σχέδιο


 

Κίτρινο Neon


 

Εγχρωμο μαρμαρο

 

 

Της Κατερίνας Χλιάρα