Η νέα σεζόν Φθινόπωρο / Χειμώνας 2018 - 2019 ήρθε, όπως περιμέναμε, με μεγάλες εκπλήξεις από παλαιότερες δεκαετίες, γεμίζοντας την ντουλάπα μας με διαχρονικές γυναικείες μπλούζες, αλλά και τόσο μοντέρνες που θα τις φοράμε και το 2020.

 

Το καλύτερο είναι ότι και αυτή τη χρονιά, τα αγαπημένα μας γυναικεία φούτερ και πουλόβερ, τα οποία συνηθίζουμε απλά να πετάμε πάνω μας, εξακολουθούν να είναι τεράστια και ζεστά. Οι τάσεις της μόδας πάντως προέβλεψαν φέτος τα μπλουζάκια μας να είναι πιο διασκεδαστικά και χρωματιστά, ακόμα κι αν κάποιες φορές μοιάζουν με πυτζάμες. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω, ποιες θα είναι οι τάσεις στις γυναικείες μπλούζες για φέτος, όσον αφορά τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν, τα σχέδια που θα φορεθούν και τα υφάσματα που πρέπει να προτιμήσεις.

 

Τα χρώματα που θα φορεθούν φετος στις γυναικείες μπλούζες

 

Τα χρώματα στις μπλούζες

 

Η νέα είσοδος στο χρώμα για τις γυναικείες μπλούζες είναι ξεκάθαρα το κίτρινο (ώχρα) αλλά τα περισσότερα μπλουζάκια μας θα παραμείνουν σε ουδέτερα χρώματα, όπως το απαλό ροζ, το βαθύ πράσινο και το μπλε. Επίσης, παραμένουν οι μπλούζες με φλοράλ σχέδια, τα οποία όπως φαίνεται θα φοράμε για πολύ ακόμα...

 

Ίσως να κρατήσουμε τα πουά κορμάκια του καλοκαιριού, ωστόσο θα πρέπει να τα συνδυάσουμε με μονόχρωμες ζακέτες για το φθινόπωρο. Από την άλλη μεριά, σίγουρα θα πειραματιστούμε με μεταλιζέ χρώματα και το χειμώνα, καθώς το ασημί και το χρυσό χρώμα είναι must και μας κάνει να λάμπουμε.

 

Τέλος, το λεοπάρ (animal print) και το καρό είναι μοτίβα που δεν πρέπει να λείπουν από τις βραδινές μπλούζες μας, καθώς και στα παλτό μας. Αυτά δίνουν ένα στοιχείο hippie - από τη δεκαετία του 1970 -, ενώ αν συνδυαστούν με μπλουζάκια με logo δίνουν μια πιο φρέσκια νότα στις εξόδους μας.

 

 

Τα σχέδια που θα κυριαρχήσουν

 

Το κρύο επιβάλλει στρώσεις και στρώσεις γυναικείων ρούχων, το γνωστό μας layering. Μάλιστα, ο Balenciaga στο τελευταίο του σόου έντυσε μοντέλο με 9 στρώσεις ρούχων! Ο όγκος και τα διαφορετικά υφάσματα φαίνεται ότι θα φτιάξουν το κινητό μας καταφύγιο για φέτος. Έτσι, κοντές φούστες και μίνι φορέματα (στυλ της δεκαετίας του 1970) θα κρύβονται μέσα σε πλεκτές ζακέτες, που θα καλύπτονται από παρκά, ή θα σκεπάζονται από φουσκωτά γυναικεία μπουφάν με σούρα. Να σημειώσουμε ότι οι faux γούνες και ειδικά οι faux γούνες από πρόβατο, θα έχουν την τιμητική τους. Διαφορετικά, μπλούζες με βάτες ή μπλούζες με γυμνούς ώμους (off-shoulder) - ειδικά και από τις δύο πλευρές - συνδυασμένες με μίνι γυναικεία φούστα ή στενό παντελόνι και γόβες είναι μια επιπρόσθετη επιλογή για ένα σοβαρό ‘80s look.

 

Μην ξεχάσουμε την ζώνη στην μέση, καθώς οι ζακέτες, τα γυναικεία πουλόβερ και τα μακριά μπλουζάκια ολοκληρώνονται αν προσθέσουμε αυτό το αξεσουάρ που αναδεικνύει το γυναικείο σώμα και τονίζει τις ελκυστικές μας καμπύλες.

 

Μια ακόμα προσθήκη για κομψό look, είναι οι μπλούζες με ζιβάγκο αφού αναδεικνύουν τον αδύνατο μακρύ λαιμό ενώ τα φαρδιά μανίκια εκφράζουν κομψότητα και μυστήριο. Ο συνδυασμός είναι ιδανικός με φούστες και κλασικά παντελόνια, μονόχρωμα και μεταξωτά.

 

Τέλος, τα γυναικεία πουκάμισα κάθε άλλο από βαρετά μπορούν να χαρακτηριστούν φέτος, καθώς τα διαχρονικά άσπρα γυναικεία πουκάμισα διανθίζονται από φιόγκους, στρογγυλούς γιακάδες, prints, ακόμα και τσέπες.

 

Ποια υφασματα να προτιμήσεις φέτος το Χειμώνα 2019

 

Το ύφασμα κάνει την μπλούζα

 

Το μετάξι είναι από τα βασικά υφάσματα που πρέπει να αποκτήσει η γκαρνταρόμπα μας φέτος. Το ίδιο ισχύει και για τις μπλούζες με δαντέλα, τα οποία κυκλοφορούν σε πολλά όμορφα κεντητά σχέδια και φοριούνται χωρίς πολλά αξεσουάρ για ένα πιο ρομαντικό look. Δεν αφήνουμε όμως τα αγαπημένα μας βαμβακερά γυναικεία φούτερ που μας ζεσταίνουν το χειμώνα, καθώς και τα πλεκτά πουλόβερ που μπορούμε να τα φορέσουμε από το γραφείο, μέχρι τη βραδινή μας έξοδο.

 

Trend Alert! Προτίμησε τα πλεκτά ή τις ζακέτες που εχουν αραιή πλέξη και ιδιαίτερα αυτα που έχουν ιδιαίτερη πλεξη στα μανίκια, όπως κόμπους κτλ.

 

Τα σχέδια και οι γραμμές στις γυναικείες μπλούζες

 

Γυναικείες Μπλούζες από «άλλη εποχή»

 

Τα κρόσια και τα δερμάτινα τζάκετ δεν λείπουν από το φθινόπωρο φέρνοντας μία δόση cowboy στο φετινό μας στυλ. Ταιριάζουν απόλυτα με κρίκους και μυτερά μποτάκια. Από μια άλλη πλευρά, ιστρέφουν από τα 80’s τα φαρδιά δερμάτινα τζάκετ και τζιν μπουφάν σε συνδυασμό με ολόσωμες φόρμες σε έντονα χρώματα. Όσον αφορά τις βραδινές μας εξόδους, το 80s στυλ ξαναχτυπά καθώς θα κυριαρχήσουν οι ασημί μπλούζες με στρας και γκλίτερ.

 

Τέλος, η ρομαντική εποχή παραμένει καθώς θα συνεχίσουμε να φοράμε λευκά μπλουζάκια με φιόγκους, πιέτες και σούρα στο τελείωμα. Αυτές οι μπλούζες είναι ιδανικές με ψηλόμεσα παντελόνια, στενά ή φαρδιά, και ζεστά παλτό σε καρό σχέδια.

 

Μείνε συντονισμένη στο blog του www.torouxo.gr για περισσότερα tips και fashion news.