Ενώ βρισκόμαστε σε ένα ήσυχο έτος για τη μόδα, τα σχέδια δεν παύουν να είναι έντονα, ώστε να φέρουν πίσω τη χαρά που έχουμε φυλάξει σπίτι μας, αλλά και κλασικά, ώστε να μη μένουμε ποτέ εκτός μόδας. Φαρδιά σακάκια, κομψές μάσκες προσώπου, bralettes, δέρμα, φαρδιά παντελόνια, αέρινα μακριά φορέματα, disco και λάμψη, τζιν των ‘70s και πολλά άλλα επανήλθαν στη μόδα και κυκλοφόρησαν σε περισσότερα σχέδια, ώστε να μας βολέψουν για όσο ακόμα θα μένουμε σπίτι μας. Οι σχεδιαστές μάλιστα ενθάρρυναν την κομψή αθλητική ένδυση, δηλαδή φούτερ με πλισέ φούστα ή δερμάτινο bomber jacket με στενή φούστα, ώστε να μην χάνουμε στιγμή chic άνεσης.
 

Τα 12 βασικά trends της άνοιξης και του καλοκαιριού 2021 φέρνουν χρώματα και στρώσεις υφασμάτων με την ελπίδα και την αισιοδοξία μιας νέας εποχής.

 

#1. Τα χρώματα της νέας σεζόν

 
Αυτά ειναι τα χρωματα που θα φορεθουν την νεα σεζον

 

 

Ξεκινώντας από την απόλυτη τάση του καλοκαιριού, οι παστέλ αποχρώσεις θα βρίσκονται σε όλα τα κομμάτια της γκαρνταρόμπας, και τα μαγιό, καθώς ταιριάζουν με πολλούς τόνους δέρματος. Έτσι ένα κοστούμι στο χρώμα της μέντας ή μια oversized καμπαρντίνα στο χρώμα της λεβάντας μαζί ή ξεχωριστά είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός που είδαμε και στις πασαρέλες. Πολύ chic συνδυασμοί γίνονται και με το παστέλ ροζ και το χρώμα του βουτύρου.

Παράλληλα, το κίτρινο και το καμηλό είναι τα ουδέτερα χρώματα του 1970, αλλά και του 2021, που συνδυάζονται και μαζί. Για παράδειγμα, ένα καμηλό κοστούμι ή παλτό με ένα μουσταρδί ζιβάγκο είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες της άνοιξης. Το καλοκαίρι συνδύασε ένα καφέ t-shirt με μια καμηλό καμπάνα και θα είναι ό,τι πιο hot μπορείς να φορέσεις.

Οι σχεδιαστές, βέβαια, είχαν και πιο κλασικές προτάσεις, τα μονόχρωμα άσπρο και μαύρο. Είτε μαζί σαν σκάκι, είτε ξεχωριστά, το λευκό και το μαύρο θα το βρεις ειδικά σε πανωφόρια και φορέματα, με κομψά και απλά σχέδια. Είναι διαχρονικά χρώματα και θα τα φοράς παντού συνέχεια με έντονα και ογκώδη κοσμήματα.

Το ατελείωτα θελκτικό κόκκινο, το χρώμα του πάθους, της αγάπης, της περιπέτειας και της ενέργειας, θα φορεθεί ιδιαίτερα στα φορέματα της άνοιξης και του καλοκαιριού 2021. Θα το βρεις είτε σε maxi ή midi μήκος, με όμορφη μέση και θα το συνδυάσεις με τακούνια, κότσο στα μαλλιά και και μίνιμαλ αξεσουάρ σε ήπιους τόνους.

 

#2. Τα πανωφόρια της νέας σεζόν

 

Άυτα ειναι τα πανωφόρια της νεας σεζον

 

Τα oversized σακάκια έκαναν την είσοδό τους ειδικά κατά την περσινή περίοδο της καραντίνας (Μάρτιος 2020) και τώρα θριαμβευτικά έκλεψαν τα βλέμματα στις πασαρέλες με τους φαρδείς ώμους. Είναι πιο boyfriend, αλλά αυτό δεν παύει να τα θέλει και σε παστέλ μπλε αποχρώσεις, σε γκρι και άλλα ουδέτερα χρώματα. Σχηματίζουν μακριά σιλουέτα με ψηλά πόδια και στενότερη μέση, όπως το 1980. Ταιριάζουν ιδανικά με ίσιο παντελόνι και δερμάτινο σορτς και μπορούν να χτίσουν ένα επίσημο look, όπως και ένα ανεπίσημο. Γι’ αυτό μάλιστα είναι ένα από τα “πρέπει” των επόμενων αγορών σου.

Αν αποφασίσεις να αγοράσεις παλτό για την άνοιξη, αυτό θα έχει παραδοσιακά μοτίβα, με κρόσια ή παραστάσεις άλλης εποχής, πλεκτά ή με δαντέλες. Αυτά τα παλτό συνδυάζονται εύκολα με καφέ ή μονόχρωμο μαύρο σύνολο, αλλά ίσως και με πιο φωτεινά χρώματα.

Η κάπα σε στέλνει κατευθείαν στα κάστρα που ονειρεύεσαι για τα επόμενά σου ταξίδια. Οι τελευταίες τάσεις θέλουν οι κάπες να είναι αέρινες και κομψές, ακόμα πιο ανάλαφρες και κοντές ή μακριές, με ουρά ή και να μοιάζουν με φόρεμα με κρόσια. Την κάπα μπορείς να τη φοράς πάνω από φορέματα ή και (γιατί όχι;) με το ροζ παντελόνι σου.

Τα αδιάβροχα και αντιανεμικά πανωφόρια δε χρειάζεται να είναι βαρετά. Εμπλούτισε τη συλλογή σου με έντονα χρώματα, με τσέπες, φαρδιές και μακριές γραμμές, αλλά και τετράγωνους ώμους. Εάν προτιμάς κάτι λιγότερο κραυγαλέο μέσα στη βροχή, προτίμησε κλασικά αντιανεμικά πανωφόρια σε μαύρο ή άσπρο.

 

#3. Η θηλυκή πλευρά της νέας σεζόν

 

Αυτη ειναι η θηλυκή πλευρά της νέας σεζόν

 

Η μόδα του 1950 με τα θρυλικά bralette επανέρχεται και είναι η απόλυτη τάση του 2021. Είναι πιο κοντά από το crop top είναι αυτά που ονομάζουμε “μπουστάκια”, όμως είναι πιο ρομαντικά, απλά και μίνιμαλ ή με στρας και κοσμήματα, ώστε να τα φοράς σαν μπλουζάκι. Μπορείς να τα φορέσεις στη δουλειά με το ανάλογο στυλ και statement. Γενικά, θα τα συνδυάζεις τέλεια με ένα χαλαρό παντελόνι.

Γνώριζες ότι η περιοχή του δέρματος στα πλευρά είναι η ερωτογενής ζώνη που θέλουν να αποκαλύψουν οι σχεδιαστές; Τα φορέματα, τα ζιβάγκο, τα κορμάκια, οι ολόσωμες φόρμες και τα πλεκτά έρχονται με κοψίματα στα πλευρά, στους αγκώνες, στο στομάχι, στους ώμους καθώς και στην πλάτη ειδικά σε βραδινά φορέματα και φορέματα παραλίας. Αυτά κυκλοφορούν σε μεταξωτά υφάσματα, αλλά και σε πλεκτά, τα οποία μπορεί να φέρουν τρύπες και θα θέλουν να τα συνδυάσεις με φούστα και kitten heels.

Τέλος, ο αγαπημένος όλων των γυναικών αιώνες τώρα, ο κορσές, έρχεται να σχηματίσει το σώμα κλεψύδρα και την λεπτή μέση που έχει κρυφτεί καθ’ όλη την περίοδο της καραντίνας. Ο κορσές θα φορεθεί εξωτερικά ως τοπ, αλλά θα ενσωματωθεί και σε φορέματα, τα οποία μπορείς να μεταμορφώσεις ως πιο street με ζώνες και αξεσουάρ.

 

#4. Δέσιμο στη μέση

 

Δεσιμο στη μεση και στα ρούχα

 

Το δέσιμο στη μέση ή κάτω από το στήθος, όπως το γνωρίζουμε από τα μαγιό, έρχεται και στα ρούχα. Κορδόνια που προέρχονται από τη φούστα, το τοπ, το bralette ή το φόρεμα μπορούν να δεθούν απλά ή σταυρωτά και να προσδώσουν ένα ενδιαφέρον στην εμφάνιση. Τον ίδιο σκοπό έχει και η ζώνη στη μέση, που δεν την ξεχνάμε ούτε αυτή τη σεζόν.

 

#5. Μακριά φορέματα

 

Μακριά φορεματα 50s 90s

 

Λίγο ‘50s, λίγο ‘90s grunge, τα φορέματα της άνοιξης και του καλοκαιριού 2021 είναι αέρινα, μακριά, ρομαντικά, με διαφάνειες και πολύ glamour, για να φοράς και στο σπίτι και στο μπαλκόνι. Είναι μονόχρωμα, με μοτίβα, με έντονες και παστέλ αποχρώσεις, με πολύ τούλι, βολάν και βαμβάκι. Για να τηρήσεις σωστά την τάση της μόδας, θα επιλέξεις το maxi φόρεμά σου σε ροζ, κόκκινο ή μαύρο. Εάν είσαι από τις τυχερές, ίσως το φορέσεις και σε κάποιον επαναπρογραμματισμένο γάμο.

 

#6. Φαρδιά και τζιν παντελόνια

 

Φαρδιά και τζιν παντελόνια την νεα σεζον

 

Η μόδα των ίσιων και skinny παντελονιών απομακρύνεται και τη θέση τους παίρνει η άνεση των χαλαρών παντελονιών, buggy jeans, boyfriend jeans, slouchy ή wide leg τζιν με κομψά όμως σχέδια, για να φοράς καθημερινά τόσο στο γραφείο όσο και στο σπίτι. Τα chinos επίσης γίνονται oversized με θηλυκές γραμμές που θα λατρέψεις να φοράς με γιλέκο και σακάκι.

Το ίδιο ισχύει και για τα τζιν παντελόνια, τα οποία σημείωσαν 50% αύξηση στις πωλήσεις το τελευταίο έτος! Όπως το 1970, έτσι και σήμερα τα τζιν γίνονται πιο χαλαρά, σε φαρδιά γραμμή, με καμπάνα και ψηλή μέση. Θα τα φοράς με ζώνη και θα τα ταιριάζεις με χακί απόχρωση. Στη δουλειά θα φοράς το τζιν σου με Boyfriend πουκάμισο που είναι πολύ στη μόδα σε ροζ, λευκό ή ναυτικό μοτίβο. Το βράδυ θα το φοράς με δαντελωτό crop top και λεοπάρ τζάκετ.

 

#7. Disco

 

Disco νεα σεζον

 

Γιατί να μην έχεις και λίγο στρας παρόλο που μένεις σπίτι; Ένα χαλαρό glamour το θέλουμε όλες και το επιζητούμε ειδικά όταν θα βγούμε για μια βόλτα έξω. Βρες τα αγαπημένα σου στρας σε αθλητικά ρούχα και σε φορέματα με σκισίματα και συνδύασέ τα με sneakers, καπέλο, t-shirt και σανδάλια.

 

#8. Ρίγες

Ρίγες νεα σεζον

 

Το πιο ενεργητικό μοτίβο είναι οι ρίγες. Το μότο της νέας σεζόν 2021 είναι “όσο πιο μεγάλες και όσο πιο έντονες γίνεται”. Μάλιστα, οι σχεδιαστές θέλοντας να φέρουν ένα σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας από το 2020 χρωματίζουν τις ρίγες με όλα τα χρώματα από το ουράνιο τόξο. Έτσι, λοιπόν, οι ρίγες σου, κάθετες, χρωματιστές ή ασπρόμαυρες θα ταιριάζουν με τα neon ρούχα που έχεις κρατήσει από την προηγούμενη σεζόν.

 

#9. Δέρμα

 

Δέρμα νεα σεζον

 

Μαύρο δέρμα. Το μαύρο δέρμα γίνεται καθημερινό και κομψό. Το συναντάς σε midi φορέματα με φουσκωτά μανίκια, σε maxi φούστες σε Α γραμμή, σε φορέματα και κοστούμια, σε σακάκια και πουκάμισα. Το μαύρο είναι πιο φρέσκο και υπάρχει παντού. Θα το φοράς με t-shirt και γιλέκο.

 

#10. Δίχτυ

 

Δίχτυνεα σεζον

 

Το δίχτυ επανέρχεται ως αξεσουάρ σε στρώσεις πάνω από κορμάκια, ζιβάγκο και slip φορέματα. Αυτή τη φορά μπορεί να το συναντήσεις και ως (μη αποτελεσματικό) παλτό και κάπα, αλλά και φόρεμα του 1970.

 

#11. Φουσκωτά μανίκια

 

Φουσκωτά μανίκια θα φορεθούν και πάλι φέτος

 

Τα ρομαντικά φουσκωτά μανίκια δεν είναι πλέον τόσο κοριτσίστικα όσο το 1980, αλλά λίγο πιο άγρια. Θα τα βρεις σε φορέματα, πουκαμίσες, τζάκετ, μπλούζες με κουμπιά, πουκάμισα με τσέπες και καπαρντίνες. Είναι πιο ευδιάκριτα σε μαύρο ή λευκό χρώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα τα συναντήσεις και σε έντονες αποχρώσεις.

 

#12. Μαντήλια

 

Μαντήλια κεφαλιου για την νεα σεζον

 

Μαντήλια στο κεφάλι, όπως το 1950 και 1960 α λα Grace Kelly. Τα μαντήλια θα τα φοράς στο κεφάλι για προστασία και θα τα δένεις κάτω από το πηγούνι ή πίσω σαν μπαντάνα. Διάλεξε το αγαπημένο σου ανάμεσα σε πολλά φλοράλ, μεταξωτά, με ενδιαφέροντα μοτίβα, έντονα χρώματα ή γράμματα. Εάν η ιδέα σου αρέσει, αλλά δε θα ήθελες να το φορέσεις στα μαλλιά σου, δέσε το μαντήλι σου γύρω από την τσάντα σου.