Ξέρουμε πολύ καλά πως το απόλυτο must για το χειμώνα, είναι το πανωφόρι. Είτε μπουφάν, είτε σακάκι, είτε ζακέτα, είτε γούνα, είτε μπλέιζερ, είτε παλτό, τα πανωφόρια, είναι η ζεστή αγκαλιά που μας σώζει από το κρύο! Ταυτόχρονα είναι η τελευταία πινελιά στο στυλ μας. Εμείς βέβαια σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Και θα πούμε για το παλτό και πώς αυτό θα φορεθεί φέτος.

 

Το παλτό, ένα κομμάτι που πρέπει όπωσδήποτε να βρίσκεται στην ντουλάπα μας, είναι ένα κομμάτι, που προστατεύει την γυναικεία σιλουέτα αναδεικνύοντάς την και όχι κρύβοντάς την. Είναι επίσης ένα ρούχο, που μπορεί να φορεθεί από τις πιο επίσημες στις πιο ανεπίσημες και casual περιστάσεις και να μας βγάλει πάντα ασπροπρόσωπες. Πάμε λοιπόν να δούμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φορέσουμε ένα παλτό φέτος το χειμώνα.

 

Ο πιο τρόπος συνηθισμένος τρόπος που φοράμε ένα παλτό, ειδικά για τις καθημερινές υποχρεώσεις ή τις χαλαρές μας βόλτες, είναι το παλτό με τζιν παντελόνι. Αν θες να απογειώσεις το casual chic look, συνδύασε το και με αθλητικά παππούτσια.

 

Παλτό με τζιν παντελόνι: απόλυτος συνδυασμός
 

Ένας άλλος τρόπος, είναι ο συνδυαμός στενής γραμμής παλτό με baggy φόρμα. Έχουμε δει ότι φέτος το χειμώνα, τα baggy ρούχα είναι το πιο hot trend και φυσικά, η αντίθεση, το νέο σέξυ.

 

Φόρμα και παλτό; Κι όμως γίνεται!
 

Αν βέβαια, θες κάτι πιο σέξυ, να αναδεικνύει την μέση και τις καμπύλες σου, τότε φόρεσε παλτό με ζώνη στην μέση. Πρόσεξε τις ποιότητες της ζώνης με του παλτό και αν το υπόλοιπο σύνολο είναι σχετικά απλό, δώσε έμφαση στην ζώνη με μια εντυπωσιακή αγκράφα.

 

Απογείωσε το look σου με μία ζώνη
 

Μιας και την τσάντα μπανάνα την είδαμε ήδη από την άνοιξη, γιατί να μην πειραματιστούμε μαζί της και το χειμώνα; Το παλτό με τσάντα μπανάνα (belt bag) και ίσως κάποιο καπέλο, θα είναι μια στυλάτη πρόταση.

 

Τόλμα να συνδυάσεις belt bag με παλτό και θα κλέψεις τις εντυπωσεις!
 

Κάτι εξίσου πολύ της μόδας, είναι και τα animal print καθώς και γενικά, σύνολα που συνδυάζουν πολλά μοτίβα. Μια καλή λοιπόν ιδέα, θα ήταν παλτό με animal print. Αν λοιπόν έχεις ένα μονόχρωμο παλτό συνδύασε το με ένα μοτίβο ή αν έχεις παλτό με μοτίβο, βρες ακόμα ένα σε κάποιο άλλο ρούχο για να τα ταιριάξεις.

 

Ενα παλτό με μοτίβο είναι ο έρωτας των γυναικών!
 

Βέβαια, το μόνο σίγουρο, είναι ότι το παλτό συνοδεύεται τέλεια, με γάντια. Δοκίμασε λοιπόν, παλτό με δερμάτινα γάντια σε έντονα χρώματα και θα δεις πόσο πολύ θα ανεβάσει το look σου.

 

Εξτρα ζεστασιά και στυλ: Γάντια!
 

Ένας άκρως χειμωνιάτικος συνδυασμός, είναι αυτός του παλτο με ζιβάγκο πλεκτό. Αν τα πλεκτά, είναι τα αγαπημένα σου ζεστά ρούχα, φαντάσου πόσο θα ταίριαζαν με ένα πιο λεπτό παλτό και ενδεχομένως, με ένα στενό παντελόνι.

 

Ζιβάγκο με παλτό για τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα
 

Και μιας και είπαμε για στενό παντελόνι, το παλτό με κολάν και πιο συγκεκριμένα, το βαμβακερό παλτό με δερμάτινο κολάν, είναι δύο ποιότητες ρούχων που δένουν τέλεια για τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις σου.

 

το πιο basic ντύσιμο, δερμάτινο κολάν και παλτό.
 

Και επειδη είμαστε και στην εποχή του layering και το τσουχτερό κρύο του Δεκέμβρη είναι καθοδόν, ένα παλτό ίσως να μην είναι αρκετό. Μπορείς λοιπόν να φορέσεις παλτό με γούνα από πάνω ή ζακέτα και παλτό από πάνω. Πρόσεχε όμως, να μην καλύπτει την φόρμα σου.

 

Μην φοβάσαι να τολμήσεις το layering
 

Για το τέλος, δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε, τον συνδυασμό μακρύ παλτό με μακρύτερης φούστας. Όχι όμως οποιαδήποτε φούστας… μιλάμε για παλτό με πλισέ φούστα. Η απόλυτη πρόταση μόδας.

 

Δες εδώ πώς θα συνδυασεις την πλισέ φουστα