Τις περισσότερες φορές όταν αναφερόμαστε στη γυναικεία μόδα σκεφτόμαστε όμορφα και επίσημα φορέματα, αυστηρά γυναικεία σακάκια, επαγγελματικό μακιγιάζ, ψηλές γόβες και διάσημα μοντέλα. Κάποιες άλλες φορές, βέβαια, η ίδια η «μόδα» έρχεται να μας εκπλήξει στην πασαρέλα και στα περιοδικά δείχνοντας την πιο καλλιτεχνική πλευρά της, που δυστυχώς ή ευτυχώς για τους σχεδιαστές φαίνεται περίεργα αστεία. Αυτό συνέβει και σε μερικές απο τις φετινές προτάσεις γνωστών σχεδιαστών για τα ρούχα που θα φορεθούν το Φθινόπωρο / Χειμώνα 2018-2019.

 

Ίσως το σκεπτικό πίσω από τις παρακάτω εικόνες με γυναικεία ρούχα να ήταν το απωθημένο του σχεδιαστή να δημιουργήσει κινούμενα αριστουργήματα ζωγραφικής και ραπτικής. Ίσως και όχι. Θα παραμείνει ένα μυστήριο, επομένως, το πώς τόσοι σχεδιαστές αποφάσισαν να «χαλάσουν» τη γυναικεία φιγούρα χάριν της τέχνης τους. Μυστήριο θα παραμείνει και το βλέμμα σας κοιτάζοντας μερικά παραδείγματα ογκώδους (ή και τερατώδους) γυναικείας μόδας, όπως ήρθε κατευθείαν από τις πασαρέλες.

 

Φορέματα

 

Η φαντασία οργιάζει στα μυαλά των σχεδιαστών και θύματα αυτής πέφτουν τα φορέματα και τα μοντέλα που επιτελούν το δύσκολο έργο να τους εκπροσωπούν.

 

Καρο φορεμα με λαμπατερ

 

Σαφές παράδειγμα, αποτελεί το μακρύ γυναικείο φόρεμα που κρέμεται πάνω από το μοντέλο σαν να πρόκειται να πετάξει, να φωτογραφηθεί ή να… στεγνώσει στη μπουγάδα. Το συγκεκριμένο φόρεμα έχει πανέμορφο καρό σχέδιο σε μπορντώ αποχρώσεις, αλλά δυστυχώς ήταν λίγο φαρδύ για το μοντέλο.

 

Χαρτινο Ασπρομαυρο φόρεμα με ασορτι καπελο και πέδιλα

 

Ίσως το ίδιο φαρδύ να ήταν και το ασπρόμαυρο φόρεμα του δεύτερου μοντέλου, που αν το κοιτάξουμε προσεκτικά, μοιάζει περισσότερο με ζωγραφισμένο χαρτόνι, παρά με ύφασμα. Το αποτέλεσμα ήταν να φορέσει και χάρτινα γυναικεία παπούτσια, για να ολοκληρώσει το συνδυασμό με το φαρδύ γυναικείο καπέλο.

 

Κοκκινο φορεμα με ιδιαίτερο καπέλο

 

Και μιλώντας για γυναικεία καπέλα, σίγουρα δε θα φανταζόμασταν ποτέ να βγαίνουμε έξω με ένα ψωμί στο κεφάλι. Άλλο βέβαια το αν το συνδυάζαμε με δύο αβγά στο φόρεμα… Περί ορέξεως…

 

Γυναικεία μπουφάν

 

Αναφερόμενοι στην ογκώδη γυναικεία μόδα, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα γυναικεία μπουφάν ή πανωφόρια ή κάπες ή ζακέτες ή όπως θα τα ονομάζατε εσείς.

 

Γκρι πανωφορι με βαμπιρ λουκ

 

Και ο λόγος για το σκουρόχρωμο πανωφόρι που φοράει το μοντέλο-βαμπίρ στην πρώτη φωτογραφία, που προφανώς λειτουργεί σαν γυναικείο μπουφάν για σκοτεινές συναντήσεις. Σίγουρα όμως όχι στο μετρό, που θα πιάνει το μισό βαγόνι με τις ογκώδεις βάτες.

 

Γυναικειο Μπουφαν εμπνευσμενο απο την ιππασια

 

Όσο για το σχέδιο με το άλογο, εμείς το ερμηνεύουμε ως εξής: ήθελε ο σχεδιαστής να προσδώσει κάτι καινούριο στο στυλ της ιππασίας και σκέφτηκε μαζί με το πανέμορφο καρό γυναικείο παντελόνι σε ίσια γραμμή να προσθέσει το άλογο, τέσσερις σακούλες πατάτες και, ίσως, τη σέλα του αλόγου σε γκρι εμπριμέ χρώμα, δείχνοντάς μας ότι το προφίλ του αλόγου είναι το πραγματικό μας πρόσωπο, η σέλα είναι η προστασία μας από τις κακουχίες και οι σακούλες είναι τα βάρη της ζωής. Και φυσικά πάντα υπάρχει χώρος για να αναδείξουμε τα ωραία μας πόδια, τόσο ωραία άλογα που είμαστε.

 

Γυναικεία ρούχα για το γραφείο (office look)

 

Κάποτε οι γυναίκες φορούσαν την ίδια στολή ως εργάτριες. Με την πάροδο του χρόνου, η γυναικεία μόδα έφερε αλλαγές, όπως περισσότερα συνολάκια για κάθε είδους χώρο εργασίας. Με τη σειρά τους οι γυναίκες θέλησαν να κάνουν τη διαφορά στη δουλειά τους.

 

Γυναικειο Σακακι Oversized

 

Με αυτό το σκεπτικό, μπορούμε κι εμείς πλέον να κάνουμε τη διαφορά στο γραφείο φορώντας γυναικεία ρούχα ραμμένα από μεθυσμένες ράπτριες, που το ένα μανίκι το έραψαν πιο μεγάλο από το άλλο (σε περίπτωση που έχει πρηστεί το ένα χέρι μας από το γυμναστήριο), που τα κουμπιά είναι δεξιά-αριστερά, πάνω-κάτω και μέσα-έξω για να έχουμε επιλογές στο πώς και τι θα κουμπώσουμε και εννοείται δε θα μπορούσαμε να τολμήσουμε να μην φορέσουμε το γυναικείο σακάκι και το γυναικείο πουκάμισο μαζί!

 

Γυναικείες ολόσωμες φόρμες

 

Ολοσωμη φορμα φλοραλ Γυναικεια Ολοσωμη φορμα με γουνακι

 

Σε πιο γλυκούλικες φάσεις κινήθηκαν άλλοι σχεδιαστές παίρνοντας κυριολεκτικά τα χαϊδευτικά που μας αποκαλούσε ο μπαμπάς και ο/η σύντροφός μας «λουλουδάκι μου» και «αρκουδάκι μου». Ενώ οι basic γλώσσες λένε «είσαι ό,τι φοράς», οι σχεδιαστές το πήραν κυριολεκτικά και αποφάσισαν να ετοιμάσουν γυναικείες ολόσωμες φόρμες με ραμμένα ολόσωμα ογκώδη λουλούδια. Και με τα φύλλα τους μαζί! Αυτό το ανοιξιάτικο σχέδιο πρέπει να ήταν απόγονος της Φθινοπωρινής / Χειμερινής γυναικείας ολόσωμης φόρμας με γούνα και τούλινο φιόγκο που ολοκληρώνει την εμφάνιση σε συνδυασμό με τη γυναικεία παντόφλα.. Προσοχή, ολόσωμες φόρμες τέτοιου είδους φοράνε μόνο οι Kardashians ενώ εμείς κοιτάμε.

 

Φούστες

 

Σαν επίλογο, αποφασίσαμε να αναφερθούμε στις φούστες, που θα μας δώσουν ιδέες για τις αποκριάτικες εμφανίσεις μας.

 

Η Κοκκινη φούστα της Nicki Minaj

 

Ζητούμε συγνώμη από τους σχεδιαστές, μα η αλήθεια είναι ότι όλες θέλαμε να βγούμε με μια τεράστια ογκώδη καλογερίστικη ή κοκκινοσκουφίστικη αλλά συνάμα φλογερή κόκκινη φούστα με ασορτί κουκούλα που δένεται στο λαιμό. Αλλιώς πού αλλού θα τη φορούσαμε; Στα Grammy σαν τη Nicki Minaj;

 

Πολυχρωμη tutu φουστα

 

Παράλληλα, ήταν παιδικό μας όνειρο να βάλουμε το ροζ κορμάκι μας και την τούλινη γυναικεία φούστα και να μεταμορφωθούμε σε μπαλαρίνες. Ίσως ποτέ δεν το κάναμε, γι’ αυτό τώρα ήρθε η ώρα να εξιλεωθούμε με μία τριπλή τούλινη μακριά φούστα σε θερμές αποχρώσεις που για να μην πιάνει χώρο έχει κοπεί σε σχήμα αυγού. Ορίστε, αφού το λέει η μόδα,όλες εμείς στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.torouxo.gr θα υπακούσουμε.