Τα ψώνια μπορεί να είναι μια ευχάριστη εμπειρία αλλά μπορεί να είναι και πολύ κουραστική. Το αν τριγυρνάς και να κοιτάς βιτρίνες και τιμές είναι σίγουρα ενδιαφέρον και διασκεδαστικό, αλλά περιλαμβάνει και πολύ περπάτημα ενώ οι συνεχείς δοκιμές ρούχων, για τις οποίες πρέπει να γδυθείς και να ξαναντυθείς κάθε φορά, σίγουρα δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο και ξεκούραστο. Με άλλα λόγια, αυτό που θα θέλαμε όλες οι γυναίκες είναι ένας τρόπος να μπορούμε να χαζέψουμε πολλά ρούχα, χωρίς να κουραστούμε πολύ και να ξοδέψουμε πολύ χρόνο. Το internet είναι εδώ για να δώσει τη λύση!

 

Αγορά ρούχων online

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, πλέον σχεδόν όλες οι μεγάλες αλυσίδες έχουν και ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν ό,τι έχουν και στα αντίστοιχα παραδοσιακά καταστήματα και πολλές φορές και πολλά παραπάνω, αφού ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δεν έχει περιορισμούς χώρου. Επιπλέον, υπάρχουν και πολλά «ανεξάρτητα» καταστήματα που πουλάνε πιο unique ρούχα και μάλιστα σε πάρα πολύ καλές τιμές. Το μόνο που χρειάζεστε για να βρείτε τέλεια ρούχα online λοιπόν, είναι ένας υπολογιστής με σύνδεση στο internet, λίγος χρόνος και αρκετή όρεξη.

Δεν είναι όμως λίγες οι γυναίκες που βρίσκουν ότι η έρευνα για ρούχα στο internet δεν είναι πάντα και η πιο απλή υπόθεση καθώς απλά «κομπλάρουν» όταν βλέπουν χιλιάδες αποτελέσματα για μία αναζήτηση. Άλλες πάλι ανησυχούν για το τι θα κάνουν αν αυτό που θα παραγγείλουν δεν τους κάνει ή δεν τους αρέσει τελικά. Ας δούμε λοιπόν μερικές προσφορές που θα κάνουν το online shopping πιο απλό και κατανοητό.

 

Κάντε σωστές αναζητήσεις

Ο λόγος που πολλές γυναίκες βλέπουν χιλιάδες αποτελέσματα για μία αναζήτηση είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούν πολύ γενικούς όρους. Αν ψάξετε στο Google απλά για «Κόκκινο φόρεμα» είναι σίγουρο ότι θα πάρετε χιλιάδες αποτελέσματα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να γίνει η ζωή σας πιο εύκολη, είναι απλά να κάνετε την αναζήτηση λίγο πιο συγκεκριμένη. Δοκιμάστε να προσθέσετε και άλλους όρους στην αναζήτηση όπως τον τύπο του φορέματος ή την ώρα – περίσταση για την οποία το θέλετε. Δοκιμάστε μια αναζήτηση με τους όρους «κόκκινο strapless φόρεμα βραδινό για γάμο» και να είστε σίγουρες ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ λιγότερα και πιο στοχευμένα.

 

Επιστροφές γίνονται δεκτές

Γενικός κανόνας είναι ότι τα καταστήματα στο διαδίκτυο κάνουν επιστροφές, οπότε μπορείτε να κάνετε ήσυχη αγορές σας. Αν δεν σας κάνει ή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας το φόρεμα ή το άλλο ρούχο που θα σας έρθει, μπορείτε να το στείλετε πίσω και να ζητήσετε ένα άλλο ή άλλο νούμερο. Εννοείται ότι τα καταστήματα δεν έχουν τους ίδιους όρους και πολιτικές επιστροφής γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε προσεκτικά τις επιλογές επιστροφών πριν να παραγγείλετε το ρούχο σας. Εννοείται ότι το καλύτερο ενδεχόμενο είναι να γίνονται αποδεκτές οι επιστροφές χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε τα έξοδα αποστολής είτε για την αποστολή προς το κατάστημα είτε για την αποστολή των νέων ρούχων από το κατάστημα.

 

Κάντε τη σωστή επιλογή με τη πρώτη

Η επιλογή του σωστού νούμερου μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολη αν δεν έχετε το ρούχο μπροστά σας, ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να το αλλάξετε αυτό. Αν πρόκειται να ψωνίσετε από το site μιας αλυσίδας (ναι, οι τιμές στα sites μπορεί να είναι διαφορετικές απ΄ότι στο «φυσικό» κατάστημα), το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε από κάποιο κοντινό σας κατάστημα και να το δοκιμάσετε για να ξέρετε πιο να παραγγείλετε. Γενικά, μια βόλτα στα μαγαζιά και δοκιμή ρούχων διάφορων τύπων και υλικών θα σας βοηθήσει να συλλέξετε πολλά «δεδομένα» για να μπορέσετε να πετύχετε το σωστό νούμερο με τη μία, ακόμη και για κάποιο ρούχο που δεν έχετε δει από κοντά.

 

Κυνηγήστε τις προσφορές

Οι προσφορές είναι αυτές που κάνουν τις αγορές του διαδικτύου να ξεχωρίζουν. Ανά πάσα στιγμή, κάποιο site κάνει πολύ συμφέρουσες προσφορές αλλά και μεγάλες εκπτώσεις ακόμη και στα πιο trendy και επώνυμα ρούχα. Για τι τύπου προσφορές μιλάμε; Μπορεί συχνά να βρείτε καταστήματα που να προσφέρουν δύο κομμάτια στη τιμή του ενός ή να προσφέρουν κάποιο άλλο ρούχο δωρεάν με κάποιες αγορές. Άλλος ένας συνηθισμένος τύπος προσφοράς είναι και τα δωρεάν έξοδα αποστολής. Μπορεί να μην είναι τόσο «θεαματική» προσφορά, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει να γλυτώσετε αρκετά χρήματα. Πώς θα βρείτε όλες αυτές τις προσφορές; Είναι πάρα πολύ εύκολο: στην αναζήτηση που θα κάνετε, μετά τον τύπο και τα άλλα χαρακτηριστικά του ρούχου, προσθέστε και τον όρο «προσφορά» ή «προσφορές» ή «εκπτώσεις» κι έτσι θα δείτε μόνο τα καταστήματα που προσφέρουν τα καλύτερα deals.