Θα φορούσες σορτς με μπότες το καλοκαίρι; Μάλλον όχι! Γι’ αυτό το λόγο συλλέξαμε τα 6 καλύτερα ανδρικά sneakers του φετινού καλοκαιριού 2021 μαζί με τις τάσεις που θα σε κάνουν να εντυπωσιάσεις.

 

Το καλοκαίρι επιβάλλεται να φοράς τα sneakers σου. Είναι καθαρά, ελαφριά, άνετα, με κλασικό συνήθως λευκό δέρμα, casual , αεράτα και φυσικά ταιριάζουν με όλα τα ρούχα σου. Φόρεσέ τα με το παντελόνι σου με άσπρες κάλτσες ή και χωρίς φορώντας μόνο το μαγιό σου στο καλοκαιρινό barbecue. Μιας και αναφέρθηκε, οι άσπρες κάλτσες είναι μια σημαντική επένδυση για εσένα το καλοκαίρι 2021 καθώς θα φοριούνται πολύ με παντελόνι έως τον αστράγαλο.

 

Οι 6 βασικές τάσεις στα ανδρικά sneakers είναι εδώ για να τις ψάξεις τώρα:

 

#1. Sneakers με λευκή σόλα

 

Sneakers με λευκή σόλα

 

Από τα πιο κλασικά sneakers αυτής της εποχής, καθώς και των προηγούμενων ετών, τα sneakers με λευκή σόλα τύπου McQueen και All Star θα περπατηθούν πολύ φέτος το καλοκαίρι. Η λευκή σόλα είναι ένα σχέδιο που δεν αλλάζει, γιατί είναι πολύ αγαπημένο. Δεν είναι τυχαίο που από το 1970 είναι διαχρονικό. Αυτό το καλοκαίρι, ίσως η σόλα να είναι λίγο ψηλότερη και να έχει μαλακή επένδυση για περισσότερη άνεση. Μην τα προτιμήσεις μόνο σε λευκό ή μαύρο, αλλά διάλεξε κι άλλα χρώματα, όπως το καφέ, το στρατιωτικό μοτίβο, το παστέλ πράσινο ή μπλε. Θα τα φοράς με μίνιμαλ στυλ, με σορτς και chinos.

 

Εδώ, θα προσθέσουμε και τα sneakers με σουέντ ύφασμα. Αυτά είναι απλά και αξιοπρεπή για όπου θες να πας. Θα τα βρεις σε πολλά χρώματα, αλλά σου προτείνουμε να επιλέξεις ανάμεσα σε παστέλ και ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το ναυτικό μπλε και το λαδί. Ίσως να δοκιμάσεις και το σκούρο πορτοκαλί και ώχρα σουέντ.

 

Σαν το παλιό κρασί, έτσι και τα sneakers με τη λευκή σόλα, όσο πιο πολύ παλιώνουν,
τόσο καλύτερα γίνονται.

 

 Δείτε εδώ: Ανδρικά Sneakers μόνο με €39 

 

#2. Chunky Sneakers

 

 

Ugly dad trainers

 

 

Τα chunky sneakers είναι τα γνωστά ugly dad trainers για τα οποία μιλούσαμε δύο καλοκαίρια πριν. Φέτος το καλοκαίρι θα συναντήσεις τα πιο ήπια chunky, που θα τα φοράς πάντου, και στην παραλία και στο μπαρ. Είναι σκληρά παπούτσια, αλλά θα τα φοράς κάθε μέρα γιατί δε χρειάζεται να σκεφτείς με τι θα τα συνδυάσεις. Πάντως, δε θα μείνουν για καιρό στη μόδα. Εάν ήδη έχεις ένα ζευγάρι, φόρεσέ το φέτος χωρίς τύψεις.

 

#3. Ανδρικά sneakers του ‘90

 

90's sneakers με λευκές γραμμές

 

 

Το παρελθόν και το μέλλον συναντιούνται στην τάση των sneakers του ‘90 που επανέρχεται το καλοκαίρι 2021. Οι σχεδιαστές μιλούν για “Back to the Future” έμπνευση, κι εμείς γνωρίζουμε ότι μιλούν για μίνιμαλ και ρετρό σχέδια με διχρωμίες όπως λευκό με γραμμές μπλε, κόκκινες ή μαύρες, για τους κλασικούς. Είναι ιδανικά για τρέξιμο, αθλητικά, σαν παπούτσια τένις. Έχουν ένταση ενώ συνδυάζονται με απλό στυλ. Τα φοράς με σορτς και φωτεινά χρώματα, με τη φόρμα σου και ανοιχτό ή σκούρο τζιν. Φυσικά συνδυάζονται και με σορτς και άσπρες κάλτσες! Είναι κουλ και άνετα και δεν έχουν απαραίτητα λευκή σόλα. Κάποια θα τα βρεις και σε φωτεινά και παστέλ χρώματα, με χρωματιστά κορδόνια ή με μοτίβο χλωρίου. Επιπλέον, κάποια θα φτάνουν μέχρι τον αστράγαλο σαν μποτάκι. Δοκίμασε τα αγαπημένα σου και επένδυσε σε αυτά χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

#4. Sneakers με λάστιχο ή scratch

 

 

Sneakers με λάστιχα και scratch

 


 

Sneakers με λευκή σόλα ή εντελώς λευκά

 

Με το πέρας της καραντίνας, δε θα προλαβαίνεις να κανονίζεις για μπύρες, παραλίες, πάρτι και συναυλίες. Οι σχεδιαστές σε σκέφτηκαν και αποφάσισαν ότι δε χρειάζεται να χάνεις χρόνο δένοντας κορδόνια. Τα scratch και τα λάστιχα σου κερδίζουν πολύτιμο χρόνο, καθώς και σου εξασφαλίζουν σταθερό και άνετο πάτημα. Συνδύασε τις τάσεις και φόρεσε sneakers με λάστιχα και scratch με λευκή σόλα ή εντελώς λευκά, όπως θα δεις παρακάτω.

 

#5. Υπερβολικά chunky sneakers

 

Φαρδία ugly sneakers

 

 

Από τη δεκαετία του 2010 έγιναν το νέο νορμάλ, οπότε πλέον δε μας κάνει εντύπωση που τα ugly sneakers έγιναν πιο φαρδιά και τεράστια. Ο οίκος Balenciaga πάντως τα έχει προωθήσει πολύ στη μόδα το φετινό καλοκαίρι. Η τεράστια αυτή τρακτερωτή σόλα αναπνέει, έχει πλέξεις και υποστηρίζει μια φουτουριστική τεχνολογία που ενώ είναι φουσκωμένη, είναι παράλληλα χαμηλή και προσαρμόσιμη στο πέλμα. Η γλυπτική της σόλας γίνεται κλασική και δε χρειάζεται παρά μόνο chic γραμμές και καθαρά ή ουδέτερα χρώματα στην εμφάνισή σου για το σωστό συνδυασμό. Με αυτόν τον τρόπο θα χαλαρώσει και η ένταση της σόλας. Η σόλα με πλέξεις δεν είναι τόσο όμορφη, αλλά αφού είναι τόσο ηχηρή, μπορείς να το ολοκληρώσεις με ζωηρά χρώματα και σίγουρα κανείς δε θα μπορεί να σου πει τίποτα.

 

#6. All - white sneakers

 

 

Ανδρικά ολόλευκα sneakers

 

 

To must-have του καλοκαιριού το αφήσαμε για το τέλος. Το all-white, δηλαδή ολόλευκο, ζευγάρι sneakers υποκινεί το μινιμαλιστικό κίνημα στην γκαρνταρόμπα σου, ενώ ταυτόχρονα ταιριάζει με όλα: με κοστούμι, με athleisure και casual τζιν εμφανίσεις, αλλά και με chinos. Το χρώμα είναι απλό και κλασικό, αλλά δυστυχώς λερώνεται εύκολα, οπότε απόφυγε να τα φοράς όταν βρέχει. Είτε τα επιλέξεις με κορδόνια, είτε τύπου καλιφορνέζικο skate Vans, δοκίμασε να είναι βαμβακερά με ελαστική γλώσσα και σόλα, ώστε να τα φοράς ασταμάτητα. Ακόμα, θα βρεις και sneakers που φοριούνται απευθείας, χωρίς να χάνεις χρόνο να δένεις τα κορδόνια σου, σαν παντόφλες.

 

 

Συνδύασε ολόλευκα sneakers, με λευκές κάλτσες

 

 

Μην ξεχάσεις μαζί με τα νέα ανδρικά sneakers σου να αγοράσεις και ένα ζευγάρι άσπρες κάλτσες. Αν το παντελόνι σου φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, είναι ευκαιρία να καλύψεις το δέρμα σου με κάτι μοδάτο και απλό. Έτσι θα αναδείξεις και τα sneakers σου.

 

Της Κατερίνας Χλιάρα