Απλά tips για να επιλέγετε πάντα τα πιο σωστά και ποιοτικά ρούχα

Το γυναικείο ντύσιμο σίγουρα δεν είναι απλή υπόθεση. Η επιλογή του σωστού ρούχου για κάθε περίσταση αλλά και η εύρεση ενός ποιοτικού – όχι αναγκαία πολύ επώνυμου – αλλά οικονομικού ρούχου είναι από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τις γυναίκες και που απαιτούν και αρκετή ώρα έρευνας είτε στο διαδίκτυο είτε στα καταστήματα. Οι συνέπειες των λάθος επιλογών μπορεί να έχουν μεγάλο κόστος τόσο σε χρήματα όσο και σε χρόνο και στις σύγχρονες γυναίκες – δυστυχώς – δεν περισσεύει τίποτα αυτά τα δύο.

 

5 έξυπνα tips για την επιλογή σωστών και ποιοτικών ρούχων

 

 

Προκειμένου λοιπόν να κάνουμε τη ζωή και τις επιλογές σας λίγο πιο εύκολες, ας δούμε μερικά tips για να επιλέγετε τα σωστά και ποιοτικά ρούχα εύκολα και γρήγορα.

 

Ετοιμάζεστε για επίσημη έξοδο; Ψωνίστε με σχέδιο!

 

Ετοιμάζεστε να παραβρεθείτε σε κάποιο γάμο, βάφτιση, δεξίωση ή άλλη επίσημη περίσταση και θέλετε να λάμπετε με ένα καινούργιο φόρεμα ή σύνολο; Αν δεν θέλετε να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, καλό θα είναι να έχετε ένα σχέδιο στο μυαλό σας. Τι εννοούμε με αυτό; Θα πρέπει να ξέρετε πως θα είναι τα μαλλιά σας, τι παπούτσια θα φοράτε και γενικά τι αξεσουάρ θα φοράτε εκείνη την ημέρα. Με άλλα λόγια, είναι καλό να έχετε ένα look στο μυαλό σας και να προσπαθήσετε να βρείτε τα ρούχα που θα σας βοηθήσουν να το υλοποιήσετε. Ένα ακόμη χρήσιμο tip είναι όταν δοκιμάζετε φορέματα και άλλα ρούχα για μία τέτοια περίσταση, να φοράτε τα εσώρουχα που θα φοράτε κι εκείνη την ημέρα, έτσι ώστε να αποφύγετε στιλιστικά λάθη και παραπάνω του δέοντος αποκαλυπτικές εμφανίσεις.

 

 

Πώς να επιλέξετε το σωστό ρούχο από κασμίρ

 

 

Τα γυναικεία ρούχα από κασμίρ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή, ειδικά το χειμώνα φοριούνται πολύ οι μπλούζες, τα φουλάρια – κασκόλ και τα φορέματα από κασμίρ. Το συγκεκριμένο ύφασμα όμως έχει πολλές ποιότητες οι οποίες προκύπτουν από διαφορετική επεξεργασία της πρώτης ύλης, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε τα πραγματικά ποιοτικά ρούχα από κασμίρ, αφού πολλές φορές η τιμή δεν είναι ενδεικτική της αντοχής τους. Σε γενικές γραμμές, τα υψηλής ποιότητας κασμιρένια ρούχα έχουν πυκνή ύφανση και αν τα τεντώσετε και τα αφήσετε, επανέρχονται αμέσως στη πρότερη τους κατάσταση. Να θυμάστε πάντα ότι τα κασμιρένια ρούχα θέλουν ειδική φροντίδα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα πλένετε στο χέρι με κρύο νερό.

 

 

Πώς να αγοράσετε το σωστό μπουφάν – τζάκετ

 

 

Η αγορά του σωστού πανωφοριού για τη κάθε γυναίκα και το σώμα της δεν είναι ποτέ τόσο εύκολη όσο νομίζουμε. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να θυμάστε ότι ένα μπουφάν – τζάκετ θα πρέπει να κάθεται τέλεια στους ώμους σας. Αν είναι πολύ στενό ή πολύ φαρδύ στους ώμους σας, τότε απλά δεν είναι για σας. Όλα τα άλλα «προβλήματα εφαρμογής» διορθώνονται, αλλά η εφαρμογή στους ώμους δεν μπορεί να διορθωθεί ούτε από τον καλύτερο ράφτη ή τη πιο ικανή μοδίστρα.

 

 

Ποιο είναι το σωστό νούμερο τζιν;

 

Η επιλογή τζιν παντελονιού είναι άλλη μια πονεμένη ιστορία, παρόλο που πρόκειται μακράν για το πιο δημοφιλές ρούχο. Καλό είναι λοιπόν να επιλέγετε το πιο μικρό νούμερο που σας κάνει. Αν είστε ανάμεσα σε ένα «στενό» κι ένα «άνετο», προτιμήστε το στενό. Ο λόγος είναι ότι μετά από μερικά φορέματα και ένα ή δύο πλυσίματα θα ανοίξει και θα σας κάνει τέλεια. Αν ανοίξει το άνετο, τότε απλά θα σας είναι πολύ φαρδύ.

 

Δώστε βάση στη ποιότητα και όχι στη ποσότητα ή τη τιμή, ειδικά αν ψωνίζετε με budget

 

Όταν ψωνίζετε ρούχα καλό είναι να έχετε στον νου σας ένα συγκεκριμένο πόσο που θέλετε ή μπορείτε να ξοδέψετε. Αυτό που δεν πρέπει να κάνετε, είναι να σκεφτείτε πόσα ρούχα μπορείτε να πάρετε με αυτά τα χρήματα. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να σκέφτεστε πάντα με βάση τη ποιότητα και όχι τη ποσότητα. Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα σε ένα ρούχο που είναι έτσι κι αλλιώς φθηνό κι ένα ποιοτικό ή επώνυμο ρούχο που διατίθεται φθηνά λόγω εκπτώσεων ή ειδικών προσφορών. Σε καλά sites μόδας και πώλησης ρούχων, όπως το ToRouxo.gr – Online Shop, θα βρείτε ειδικές προσφορές κι εκπτώσεις σε επώνυμα και ποιοτικά ρούχα. Αυτά πρέπει να είναι και τα πρώτα που θα επισκεφθείτε όταν ψωνίζετε με συγκεκριμένο budget.