Αν ρωτούσαμε κάποιον από σας αν θα ήθελε να γίνει πιο ελκυστικός είμαι σίγουρος ότι θα απαντούσε κάτι σαν «ναι για να ρίχνω περισσότερες γυναίκες». Αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιο βαθμό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ο μόνος ορισμός ενός ελκυστικού άνδρα ή ανθρώπου. Για να είμαστε πιο ακριβείς λοιπόν, ένας ελκυστικός άνθρωπος δεν έλκει μόνο άτομα του αντίθετου φύλου, αλλά όλους τους ανθρώπους. Είναι αυτός στον οποίο θα μιλήσουν πρώτο σε μια κοινωνική εκδήλωση, είναι αυτός που θα βγάζει τα περισσότερα tips ή θα παίρνει πιο γρήγορα προαγωγές σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον. Με άλλα λόγια, το να είσαι ελκυστικός είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα στη ζωή σου, πέρα από τα αισθηματικά.

Η ελκυστικότητα λοιπόν δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται μόνο με την εμφάνιση. Είναι και κάτι σαν συναίσθημα. Μόνο αν αισθάνεσαι ελκυστικός θα είσαι ελκυστικός και για να αισθάνεσαι ελκυστικός, θα πρέπει να προσέξεις και να βελτιώσεις και την εμφάνιση σου. Ας δούμε λοιπόν μερικές «πρακτικές» συμβουλές που θα σας κάνουν πιο ελκυστικούς.

 

Προσέξτε τα μαλλιά και τα μούσια σας

Το λεγόμενο grooming είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας και καλά θα κάνετε να το πάρετε πολύ στα σοβαρά. Οι μέρες που απλά πηγαίνατε στον μπαρμπέρη της γειτονιάς και απλά λέγατε «πάρ’τα μου λίγο από το πλάι» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον τα άτομα που δουλεύουν στα λεγόμενα “barber shops” είναι όχι απλά καλοί στη δουλειά τους, αλλά έχουν και πολλές γνώσεις ανδρικής μόδας και styling. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κουρευτείτε ξανά να ψαχτείτε λίγο. Επισκεφθείτε ένα πιο μοντέρνο κουρείο και μιλήστε με τους ειδικούς εκεί για να σας προτείνουν κουρέματα και looks που θα αναδείξουν το πρόσωπο σας και τα χαρακτηριστικά σας. Καλό θα ήταν επίσης το κούρεμα που θα επιλέξετε να μην είναι ιδιαίτερα «πολύπλοκο» και να μην χρειάζεται συχνά φροντίδα και ανανέωση, ειδικά αν δεν έχετε χρόνο και χρήμα να πηγαίνετε συχνά στο κουρείο. Τα ίδια ισχύουν και για τα μούσια, τα οποία και αποτελούν κορυφαία τάση τώρα. Αν αφήσετε τη γενειάδα σας να γίνει μακριά και πυκνή ανεξέλεγκτα, μάλλον θα καταλήξετε να μοιάζετε στον παπά της ενορίας ή τον Άρη Βελουχιώτη και όχι σε έναν μοντέρνο και μοδάτο άνδρα. Αν λοιπόν αφήνετε μούσι, φροντίστε να το φροντίζετε και σωστά και να επισκέπτεστε συχνά και κάποιο ειδικό.

 

Να χρησιμοποιείτε προϊόντα φροντίδας δέρματος και προσώπου

Μπορεί οι ενυδατικές κρέμες και άλλα παρόμοια προϊόντα να έχουν συνδεθεί με τις γυναίκες και τις δικές τους συνήθειες, αλλά πλέον υπάρχουν και τέτοια προϊόντα ειδικά για άνδρες και θα πρέπει να τα βάλετε οπωσδήποτε στη ζωή σας. Μία όμορφη και καθαρή επιδερμίδα απλά ακτινοβολεί καθαριότητα και υγεία και αυτό αυτόματα είναι κάτι που θα σας κάνει πολύ ελκυστικό. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά καταπολεμούν και τα σημάδια του χρόνου τα οποία αν και σε κάποιο βαθμό δίνουν γοητεία στους μεγαλύτερους άνδρες, αν αρχίσουν και ξεφεύγουν χαλούν σημαντικά την εμφάνιση. Αν δεν ξέρετε και πολλά γι’ αυτά τα προϊόντα μιλήστε με έναν φαρμακοποιό ή μία αισθητικό σε κάποιο mall ή πολυκατάστημα και σίγουρα θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα για σας. Προσοχή μόνο στις οδηγίες χρήσης και στις υποδείξεις για να μην το παρακάνετε!

 

Βελτιώστε το ντύσιμο σας

Όσο καλά και να ξέρετε να ντυθείτε, να είστε σίγουρος ότι μπορείτε να ντυθείτε και καλύτερα. Το μυστικό είναι να δίνετε κάποιες πιο επίσημες πινελιές ακόμη και στις πιο χαλαρές και casual εμφανίσεις σας. Φοράτε τζιν και μπλουζάκι; Αντί για ένα μπλουζάκι με μια παιχνιδιάρικη παράσταση ή πολλά χρώματα, προτιμήστε ένα μονόχρωμο ή ακόμη καλύτερα ένα polo, κατά προτίμηση χωρίς το τεράστιο λογότυπο. Θα βγείτε σε κάποιο χαλαρό μπαράκι και θέλετε να φορέσετε απλά ένα παντελόνι κι ένα πουκάμισο; Φορέστε κι ένα σπορ σακάκι κι ένα ζευγάρι δερμάτινα παπούτσια αντί για πάνινα ή αθλητικά και το look σας αυτόματα θα ανέβει μερικά επίπεδα. Το μυστικό είναι πάντα να μην το παρακάνετε ούτε προς τη μία κατεύθυνση αλλά ούτε και προς την άλλη. Διάβάστε εδώ: ποια είναι τα αντρικά ρούχα που λατρεύουν οι γυναίκες. Το να σκάσετε σε ένα καλό εστιατόριο ή μπαράκι με το τζιν και το μπλουζάκι σας είναι το ίδιο κακόγουστο με το να εμφανιστείτε για απογευματινό καφέ με το καλό σας κοστούμι.

 

Πειραματιστείτε με αξεσουάρ

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος να βελτιώσετε μία εμφάνιση σας είναι να φορέσετε ΕΝΑ ιδιαίτερο αξεσουάρ. Το αξεσουάρ αυτό θα σας κάνει το επίκεντρο της προσοχής και θα σας κάνει να ξεχωρίσετε από το πλήθος. Τι μπορεί να είναι αυτό αξεσουάρ; Ένα καπέλο, ένα καλό ρολόι, ένα μαντηλάκι στο σακάκι σας ή ακόμη και κάτι πιο εκκεντρικό αλλά trendy, όπως ένα ξύλινο παπιγιόν.

 

Ανδρικά Αξεσουάρ